Recunoașteți personajul? Marele regret al unei uriașe actrițe

marți, 30 aprilie 2024, 19:24
2 MIN
 Recunoașteți personajul? Marele regret al unei uriașe actrițe

Personajul de mai sus a devenit una dintre cele mai mari actrițe contemporane ale țării și printre puținele care a dobândit și o binemeritată notorietate mondială. Pe 1 mai împlinește 62 de ani, dar poartă în suflet un mare regret.

Personajul la care ne referim astăzi împlinește 62 de ani chiar în prima zi a lunii mai. Este una dintre marile actrițe contemporane, și printre puținele care a căpătat și o binemeritată notorietate mondială.

Dar există un regret pe care artista îl poartă în suflet, motiv pentru care și-a cerut iertare celor față de care consideră că a greșit. Dacă o vezi pe stradă și o strigi „Ninel!”, s-ar putea să ai surpriza să își întoarcă privirea spre tine și să spună „Da, vă rog”. Și asta pentru că numele complet al marii actrițe este Maia Emilia Ninel Morgenstern, născută în prima zi de mai a anului 1962, în București, fiica lui Usher și Sara Morgenstern, ambii matematicieni de frunte ai țării.

Mama sa a fost dată afară din partid și serviciu, în urma unei „demascări” ce se practica în epocă, Avea „vina” de a nu fi informat „tovarășii” de intenția sorei sale și a familiei acesteia de a pleca în Israel, stat format în mod oficial abia în 1948.

Iar bunicul Maiei, Aaron, s-a numărat printre victimele din cumplitul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz. Actrița a absolvit Academia de Teatru și Film din București în 1985, intrând la facultate din a doua încercare. Dar s-a codit mult timp, în liceu, să dezvăluie familiei ce intenții are, de aceea, când era întrebată, spunea că vrea să facă medicina.

Vezi mai multe amănunte pe newsweek.ro

 

Comentarii