Semn că se apropie alegerile: Cozi groase la tichete sociale

marți, 07 octombrie 2014, 01:56
2 MIN
 Semn că se apropie alegerile: Cozi groase la tichete sociale

Încă 11.000 de ieşeni vor beneficia de tichetele valorice acordate de Primărie.

Direcţia de Asistenţă Comunitară a început ieri să distribuie tichetele sociale în valoare de 70 de lei şi către şomeri şi persoane cu handicap grav şi accentuat, în condiţiile în care săptămâna trecută a demarat programul pentru pensionarii cu venituri mici.

Astfel, numărul total al beneficiarilor se ridică acum la aproximativ 33.000 de persoane. Majoritatea sunt pensionarii care au venituri sub 800 de lei pe lună şi care beneficiază de tichete sub pretextul Zilei Inter­naţionale a Persoanelor Vârstnice de pe 1 octombrie. În cazul acestora, tichetele au început să fie distribuite de săptămâna trecută, numărul beneficiarilor fiind în jur de 22.000 de pensionari. Pe lângă aceştia, reprezentanţii DAC au început ieri să împartă şi tichetele la şomerii indemnizabili şi neindemnizabili, pe liste fiind 2.000 de persoane, şi la persoanele cu handicap grav şi accentuat, în jur de 9.000 de beneficiari fiind prevăzuţi.

„Programul de distribuire a tichetelor valorice este la a VIII-a ediţie. Pensionarii sunt familiarizaţi şi ne sună cu o lună-două înainte să se intereseze. În cazul persoanelor cu handicap, suntem la ediţia a doua a programului, am mai dat şi anul trecut. Noutatea este programul cu şomerii“, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul DAC.

Drept urmare, centrele de distribuire sunt luate cu asalt zilele acestea de persoanele înscrise pe liste. La centrul de cartier din Alexandru cel Bun, spre exemplu, aşteptau ieri la coadă peste 50 de persoane pentru a-şi ridica tichetele.

Reprezentanţii DAC atrag atenţia că beneficiarii au timp până pe 31 decembrie pentru a intra în posesia celor 7 tichete a câte 10 lei fiecare. Tichetele vor fi împărţite la căminul de bătrâni din Copou, Cantina de Ajutor Social, Direcţia de Asistenţă Comunitară, centrele de cartier şi centrul de zi „Prichindel“.
 

Comentarii