Somn adânc la faze fixe

vineri, 15 octombrie 2021, 01:43
4 MIN
 Somn adânc la faze fixe

FK Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Iaşi 3-1 (2-0), în etapa a X-a a Ligii a II-a de fotb

Ciuc: Gyenge – Takacs, Kelemen, Gergely, Bor (’73 – Apro) – Csürös, L. Kovacs (’87- Szondi) – Gal-Andrezly, Jebari (’83 – Bara), Schieb (’73 – Ivanovici) – Jelena (’87- Meszaros). Antrenor: Valentin Suciu.

Poli: L. Popescu – Stan, Okan, Plămadă, Defta – Chiorean (’65 – Deretti), Puşcaş – Mărieş (’65 – Cană), Stoenac (’83 – Asăvoaei), Fr. Cristea – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Kovacs (’18), Takacs (’33), Kelemen (’37), Bara (‘90^2) – Puşcaş (’67), Stan (’90).

Arbitri: Rareş Vidican; Ioan Corb, Cosmin Bojan.

 

1-0, min. 23: Jebari a centrat dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, mingea, deviată uşor, a ajuns la Jelena, care a preluat dintre Stan şi Okan şi a împins-o în plasă, din careul mic;

2-0, min. 26: gazdele au mişcat mingea dintr-un corner de pe dreapta, Gal-Andrezly a centrat, Csürös a câştigat duelul aerian cu Okan şi a înscris cu capul, de la 8 metri;

3-0, min. 57: apărarea ieşeană a dormit la o lovitură liberă de pe dreapta executată cu o schemă de gazde: Gal-Andrezly i-a pasat lui Jebari, care i-a transmis lui Takacs, iar acesta a centrat la bara a doua, de unde Gergely, complet liber, a reluat de la 6 metri;

3-1, min. 90^1: Deretti, cu o lovitură de cap de la 10 metri, după o centrare de pe dreapta trimisă de Asăvoaei.

 

Fără a putea conta pe Mihalache, Serediuc, Onea, Istrate şi Pop, toţi accidentaţi, forţat să-i ţină pe bancă pe Deretti şi Pelivan, Enache a intrat cu multe riduri pe frunte în disputa cu selecţionata multinaţională plantată în Harghita, unde bani veniţi din mai multe direcţii au atras mulţi jucători experimentaţi – un singur nume cu rezonanţe româneşti, Petre Ivanovici – trecuţi prin primele ligi. Temerile s-au dovedit a fi justificate în prima repriză, cu toate că, paradoxal, aceasta a aparţinut oaspeţilor. Cifrele sunt sugestive: 4-9 la şuturi, 2-6 la încercări pe poartă, 1-1 la cornere, 0-3 la ocazii importante. Totuşi, la pauză a fost 2-0. Asta pentru că gazdele au concretizat ambele încercări pe poartă, după două faze fixe la care defensiva ieşeană a dormit, iar Poli a irosit cu nonşalanţă oportunităţi importante de a marca (Stoenac şi Camara, în minutul 11, tot Camara, singur cu portarul, în minutul 20), Gyenge, care a parat încercările amintite, a fost inspirat şi la şuturile expediate de Camara (’25), Stoenac (’35) şi Fr. Cristea (’39), în timp ce Puşcaş (‘8) şi Chiorean (’32) au trimis peste poartă din poziţii foarte bune.

Scorul, care era contrar cursului jocului, a destabilizat la pauză trupa moldavă, Poli fiind de nerecunoscut în actul secund, faza din care a apărut golul trei, marcat de Gergely (’57), fiind sugestivă pentru debusolarea oaspeţilor. Mai mult, se putea ajunge chiar la 4-0 dacă Popescu nu para şutul de la 5 metri trimis de Apro în minutul 79! Iaşi, care a şutat prima dată în actul secund abia în minutul 74, s-a trezit abia pe final. Camara a ratat iarăşi singur cu portarul (’84), peste două minute Deretti a trimis cu capul pe lângă poartă, brazilianul găsind apoi ţinta, în prelungiri.

Politehnica a plecat astfel cu capul plecat din Harghita confirmând încă o dată ceea ce realiştii simţeau de mult şi anume că, în actualele condiţii, echipa nu are cum să se gândească la mai mult de menţinerea în eşalonul doi.

 

Sperietură zdravănă la final: un ieşean luat cu ambulanţa

 

^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Brânză, Târşa, Aftanache, Corobuţă, Pelivan şi Al. Zaharia. ^ Ultimul intrat pe lista accidentaţilor la Poli înaintea meciului a fost Răzvan Onea. Deşi a făcut deplasarea la Miercurea Ciuc, fundaşul dreapta nu a fost forţat din cauza unor probleme la umăr, nefiind păstrat nici rezervă. ^ Dorit în vară la Poli ca piesă de bază, Ivanovici, care a refuzat Iaşul, este rezervă la Csikszereda. ^ La finalul partidei, asistentul medical al Politehnicii, Andrei Gâdea, şi-a pierdut conştienţa şi a fost transportat de urgenţă la spital. Echipa s-a întors acasă, oficiali ai Politehnicii rămânând cu Gâdea, care îşi revenise înainte de închiderea ediţiei. ^ Următoarea partidă oficială a ieşenilor va avea loc acasă, în compania echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu. ^ Costel Enache: “Scorul mă mâhneşte mult, nu şi jocul, mai ales cel din prima repriză. Din păcate, noi am ratat mult, de două ori singur cu portarul, iar ei au concretizat ambele şuturi trimise în prima repriză. La 2-0 ne-a fost greu să revenim în faţa unei echipe solide, agresive, care are calitate. Trebuie să strângem rândurile”.

Comentarii