anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Soțul Mariei Macsim Nicoară are vreun rol în accidentul casnic? Ce spun criminaliștii

GALERIE
maria macsim nicoara
 • maria macsim nicoara
- +

Cazul mezzosopranei de la Opera Română Iaşi este în continuare învăluit în mister şi zilnic apar noutăţi. Jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au cerut o părere unor poliţişti judiciarişti cu privire la caz, iar aceştia spun că, în cazul în care ar fi existat o infracţiune, singura variantă de a afla adevărul este ca femeia să îşi revină pentru a povesti. Altfel, la dosar rămâne doar cea povestită de către soţul său, şi anume accidentul casnic. Cazul a căpătat o nouă turnură după ce anchetatorii au aflat că bărbatul ar fi avut o amantă pe care ar fi lăsat-o însărcinată

Poliţiştii judiciarişti intervievaţi de către jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ sunt de părere că soţul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară nu poate fi tras la răspundere cu privire la situaţia critică în care se află femeia. Poliţiştii şi procurorii nu au deocamdată probe că la mijloc s-ar fi săvârşit o infracţiune şi ar fi greu de demonstrat criminalistic. „O soluţie pentru a dezlega acest caz ar fi fost ca femeia să îşi revină, dar sunt slabe şansele. De asemenea, nu sunt probe că soţul ar fi pus la cale ca femeia să cadă pe scări. Chiar dacă soţul are un alibi care nu poate fi verificat, şi anume ce a făcut el în opt ore cât soţia a agonizat, şi de ce nu a sunat la ambulanţă, acesta nu poate fi tras la răspundere. Chiar şi în cazul în care ar mărturisi că ar fi autorul, să zicem că ar fi împins-o pe scări pe femeie, nu poate fi acuzat deoarece lipsesc probele. Este un caz rar, ca în literatura criminalistică“, ne-a spus un poliţist judiciarist.

Între timp, procurorii şi poliţiştii continuă să cerceteze cazul şi să audieze persoane din anturajul celor doi soţi. Aşa se face că poliţiştii au aflat despre Constantin Nicoară că ar fi avut o relaţie extraconjugală cu o femeie de vârsta lui, vânzătoare la un magazin din Aroneanu. Vânzătoarea ar fi şi ea căsătorită. Soţul mezzosopranei şi vânzătoarea ar fi avut relaţia de vreun an de zile, iar despre ea ştia soţia. Acesta era unul dintre motivele pentru care femeia intenţiona să divorţeze de Constantin Nicoară. Acesta din urmă le-ar fi spus anchetatorilor că se vedeau pe ascuns în localitate şi că nu ar fi adus-o niciodată pe amanta sa în casa în care locuia cu mezzosoprana. Maria Macsim locuia împreună cu soţul său doar formal şi dormeau separat: ea la mansardă, iar el la parter.

În duminica fatidică, femeia fusese pe timpul zilei în vizită la mama sa, iar soţul a declarat iniţial că s-a văzut cu un amic, însă poliţiştii suspectează că s-ar fi văzut cu amanta. Spre seară, soţia a revenit la domiciliu de la mama ei din Bacău. Se pare că, în jurul orei 23, femeia a intenţionat să coboare la parter cu o farfurie în mână, însă ar fi căzut pe cele 13 scări acoperite cu gresie. După ce a căzut, ar fi fost conştientă atunci când a fost găsită de către soţ. El a ajutat-o să meargă într-o cameră de la parter. Nu este clar ce a făcut bărbatul până în jurul orei 7 dimineaţa, însă, în jurul orei 4, el şi-a chemat mama la el acasă. Aceasta a venit la Aroneanu, iar în jurul orei 7 a sunat la numărul 112 şi a cerut o ambulanţă. Ulterior, aflată în comă şi în stare critică, femeia a fost operată la Spitalul de Neurochirurgie, unde se află şi în prezent.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.