Spitale ieşene dotate de o firmă privată cu termo-scanere

vineri, 08 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Spitale ieşene dotate de o firmă privată cu termo-scanere

Trei spitale din Iaşi vor fi dotate cu termo-scanere. Donaţia a fost făcută de către o firmă privată la Primăria Iaşi, iar municipalitatea le va acorda unor unităţi spitaliceşti. 

„Am primit trei sisteme de monitorizare a temperaturii, monitorizarea se face de la o distanţă de 5-7 metri. Un termo-scaner va ajunge la Maternitatea Cuza Vodă, un alt aparat îl vom duce la Spitalul Parhon, iar al treilea la Spitalul de Copii, secţia de primire urgenţe“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica. Potrivit edilului, în ultima perioadă mai multe companii private au făcut donaţii către instituţie în contextul pandemiei Covid-19. În fondul „Solidaritatea“, instituit la nivelul municipalităţii, au fost strânşi 134.000 lei, cea mai mare parte a sumei provenind de la entităţi private.

Cu aceşti bani, Primăria a achiziţionat viziere de protecţie şi măşti care sunt livrate spitalelor. Totodată, alte 30.000 de măşti au fost donate municipalităţii de o companie privată (10.000 de măşti) şi de către oraşul Xi’an (20.000 de măşti), oraş din China înfrăţit cu Iaşul. Nu în ultimul rând, primarul a făcut ieri un apel şi către companiile IT din Iaşi în sensul organizării unei colecte publice de calculatoare şi tablete pe care, ulterior, municipalitatea să le distribuie elevilor care au nevoie. 

Comentarii