Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Tactica celor de la BCCO și DIICOT pentru a-i prinde pe traficanţii de heroină

GALERIE
drogati
  • drogati
- +

Ofiţerii BCCO şi procurorii DIICOT au săltat şapte dealeri pe rând, în ultimele luni, dând impresia că i-au prins din întâmplare.

Poliţiştii antidrog de la BCCO Iaşi şi procurorii DIICOT Iaşi au lucrat „ca la carte“ pentru destructurarea reţelei de heroină din Bucureşti, cu ramificaţii către Iaşi. Cei de la Antidrog au prins capii din Bucureşti, cât şi dealerii care aprovizionau piaţa din Iaşi. Poliţiştii au urmărit operativ reţeaua şi i-au „pescuit“ pe rând pe dealerii ieşeni care mergeau să aducă droguri din Bucureşti. Astfel, poliţiştii au prins în ultimii trei ani şapte traficanţi din Iaşi, dintre care unul, fiul capului clanului Corduneanu, Alex. Acesta a fost condamnat ieri la trei ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic cu heroină.

Cum au reuşit să prindă poliţiştii de la antidrog Iaşi şi procurorii cei şapte dealeri din Iaşi care se aprovizionau de la aceeaşi sursă, din Ferentari, fără ca liderii reţelei să nu se prindă că au fost demascaţi? Făcând să pară că dealerii au fost prinşi din întâmplare şi, de asemenea, că nu au dat declaraţii în anchetă.

Aşa s-a întâmplat în cazul lui Giani Măncianu, care a mers la Bucureşti în primele zile ale lunii aprilie de unde s-a întors cu 45 de grame cu heroină. Culmea, acestuia i-a fost găsit un motiv fals scris în declaraţia de ieşire din casă în perioada de urgenţă, iar Măncianu a luat-o la fugă. El a fost prins lângă biserica evanghelică de lângă gară, unde a fost observat aruncând un pacheţel. În interior se aflau 45 de grame cu heroină.

Un alt caz, la fel de „întâmplător“ a fost în cel al fiului familiei Corduneanu, Alex Corduneanu. Împreună cu alţi trei prieteni, la începutul lunii noiembrie, Alex Corduneanu a mers în Ferentari de unde a cumpărat aproape 40 de grame cu heroină. Pe drumul spre Iaşi, din „întâmplare“, poliţiştii din Vaslui au oprit maşina acestora, iar în urma percheziţiei corporale au găsit în chiloţii lui Corduneanu pachetul cu heroină.

De asemenea, un alt caz în care doi tineri din Iaşi, consumatori şi dealeri de heroină, în timp ce veneau de la Bucureşti cu trenul, pe drumul spre Iaşi au fost „mirosiţi“ de către un poliţist de la Transporturi Feroviare, iar când au coborât i-a dat pe mâna celor de la Crimă Organizată.

Familie de traficanţi

Ieri, judecătorii l-au arestat pentru 30 de zile pe dealerul ieşean de heroină Gruia Todică. Acesta este recunoscut ca recidivist, specializat în traficul de droguri de mare risc, dar şi tâlhării şi furturi. Potrivit anchetatorilor, toată familia acestuia, adică patru fraţi, se ocupă cu traficul de droguri. În prezent, Gruia se va alătura în puşcărie fratelui său Viorel, care în urmă cu trei ani a fost prins de către poliţişti cu heroină, de la aceeaşi sursă, din cartierul Ferentari. Viorel a fost „pescuit“ de către poliţiştii antidrog în momentul când acesta se întorcea din Bucureşti împreună cu prietena lui minoră, Gabriela Canoră. La capătul a cinci ore de audieri, fata a fost convinsă să scoată din vagin pacheţelul cu heroină.

Capii reţelei dela Bucureşti aduşi la Iaşi

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut joi 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Dintre acestea, şase sunt din Iaşi. Printre acestea se numără Gruia Todică, care locuia în Tătăraşi, pe strada Aurel Vlaicu, iar un altul, Adi Şerban, cu domiciliul în Dalas, este căutat intens de către poliţişti, el fiind fugit. De asemenea, a fost reţinut şi Mihai Bălteanu, poreclit Duţu Marocanu, acesta fiind o „săgeată“ a Cordunenilor. De asemenea, Silviu Dumitru Gaţu, zis şi Duluţă, care locuieşte în cartierul Dancu. Pe lângă aceştia, au fost aduşi la Iaşi capul reţelei de heroină Kapai din Ferentari, Nicolaie Sticlan, cât şi liderul clanului Ştoacă din Ferentari, Costel Oprea.

Sticlan şi cei doi fraţi ai săi, distribuitorii de heroină din Bucureşti, se ocupau cu această „îndeletnicire“ de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari. Sticlan a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu crea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai. Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari, celor din clanul Ştoacă însă şi-a creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prins.

„Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind precuat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi. În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştia adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării“, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari. Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor.

„Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localitţăi doreau să se aprovizioneze cu cantităţi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină“, au adăugat procurorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri