Țigăncușa care a sucit toate mințile dintr-un triunghi amoros. A furat 85.000 de euro

vineri, 17 iulie 2020, 02:03
3 MIN
 Țigăncușa care a sucit toate mințile dintr-un triunghi amoros. A furat 85.000 de euro

Descinderi masive ieri, cu “mascaţi”, la casele din Copou ale clanul interlop al lui Cosmos Tănase: procurorii au venit să caute nu mai puţin de 80.000 de euro, dar au plecat cu geanta goală. De altfel, casele mai multor membri ai clanului au fost răscolite, într-un dosar ce vizează furtul acestei sume de bani de la un businessman de origine iraniană. Povestea imensei lovituri este una încălcită: un triunghi amoros “om de afaceri – ţigăncuşă frumoasă foc – interlop”. Povestea unui furt de zile mari, în rândurile de mai jos:

 

Poliţişti şi jandarmi au descins ieri de la primele ore ale dimineţii la casele mai multor membri ai clanului Tănase, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani.

Anchetatorii încearcă să facă lumină în cazul dispariţiei unei sume de aproximativ 85.000 de euro, care ar fi fost furată, în toamna anului trecut, din apartamentul unui controversat om de afaceri din Petroşani. Păgubitul din acest dosar este omul de afaceri iranian Nalkiashari Shariat Nasrollah, zis Naser (foto jos), care deţine mai multe case de amanet în Petroşani, şi care în trecut a fost acuzat de viol. Acesta a avut, în trecut, o relaţie amoroasă cu Esmeralda Florentina Furdui, o tânără de etnie romă. În septembrie anul trecut, tânăra ar fi sustras de la Nasrollah o sumă mare de bani din seiful acestuia, după ce, spune el, l-ar fi adormit cu ajutorul unei substanțe. “Furdui Florentina (Ynna) a furat suma de 74.150 de euro şi 50.000 de RON în dimineaţa zilei de 23-24 septembrie 2019, bani aparţinând casei de schimb valutar deţinută de Naser. Persoanele care pot da relaţii despre acest eveniment, informaţii care pot fi utile în recuperarera banilor, vor fi recompensaţi”, era un anunţ postat pe reţelele sociale, la scurt timp după faptă.

Surse din anchetă ne-au precizat că tânăra ar fi restituit o parte din bani, însă a rămas cu aproximativ 80.000 de euro. Procurorii din Petroşani credeau până ieri că aceşti bani au fost aduşi la Iaşi. Ei au interceptat câteva conversaţii pe care Furdui l-a purtat cu interlopul ieşean din clanul Tănase Jean Mărăraş, care este acuzat că ar şti unde se află banii. Acelaşi surse ne-au precizat însă că la percheziţiile de ieri nu au fost găsiţi banii, fiind ridicaţi doar 4.000 de lei, de la un frate de-al lui Mărăraş. Acesta este, totuşi, acuzat de tăinuire, însă a declarat că nu ştie nimic despre acest caz. Cea care ar fi dat lovitură, Florentina Furdui, este acuzată de furt calificat, însă e dispărută, surse precizând că ar fi fugită deja din ţară.
“O manieră ciudată şi defectuoasă de efectuare a urmăririi penale, cauzată de lipsa vădita de temeinicie a acuzaţiilor aduse clientului meu. Ne vedem nevoiţi să ne apăram cu mai multă tenacitate, în ciuda distanţei considerabile dintre municipiul Iaşi şi municipiul Petroşani”, a declarat Cristian Curcă, avocatul lui Jean Mărăraş.

Percheziţiile de ieri s-au terminat în jurul orei 16.30, când anchetatorii au plecat înapoi la Petroşani fără a pune niciun membru al clanului Tănase, oficial, sub acuzare. În timpul acţiunii procurorilor, o femeie din clan a acuzat că i s-a făcut rău şi a cerut ajutorul medicilor, la casa familiei, din Copou, fiind trimisă o ambulanţă.

Comentarii