TRAGEDIE: Adolescent ucis de mamă când îşi apăra tatăl

vineri, 01 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 TRAGEDIE: Adolescent ucis de mamă când îşi apăra tatăl

Scene şocante în sânul unei familii din suburbia Gâşteni, municipiul Paşcani. Un elev de 16 ani a murit după ce a fost înjunghiat în inimă de propria mamă. Băiatul se băgase pentru a-i des­părţi pe cei doi părinţi, care se certau, şi a primit o singură lovitură în piept, cu un cuţit de bu­cătărie. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, la scurt timp după ce soţii Elena şi Marin U. au stat la masă alături de cei patru copii ai lor. Cei doi au servit şi mai multe pahare cu vin, iar la un moment dat au început să se certe. Femeia a luat atunci un cuţit cu care intenţiona să îşi înjunghie soţul, moment în care a intervenit adolescentul Alexandru Ştefan, de 16 ani. Băiatul a fost în­jughiat el însuşi de mamă, în zonă inimii, fiind transportat de urgenţă la spital.

O minciună

„Tânărului înjunghiat în zona inimii, care a intrat imediat în operaţie, i s-a făcut toracotomie (deschidere pe cale chirurgicală a cavităţii to­racice, n.r.), s-a încercat salvarea ventriculului stâng, însă băiatul a cedat, şi nimic nu s-a mai putut face. Băiatului i s-a făcut şi masaj cardiac, însă în zadar“, a declarat dr. Elena Acsinte, directorul medical al Spitalului Municipal de Ur­genţe din Paşcani. Iniţial, Elena U. a refuzat să-şi recunoască fapta, spunând că băiatul s-ar fi înjughiat din greşeală cu o ţeavă. Varianta a fost infirmată însă de primele rezultate ale anchetei procurorilor.

Dosarul este instrumentat de procurorii Par­chetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Mama fi­gurează ca având probleme psihice severe şi, cel mai probabil, ea nu va răspunde penal.

Totul va depinde de expertiza psihiatrică a specialiştilor. „Femeia a fost internată în cursul acestei dimineţi (n.r., ieri) la Spitalul de Psi­hiatrie «Socola» în vederea efectuării expertizei psihiatrice“, a precizat Carmina Pascal, pro­curor-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal. Aceasta a mai menţionat că tatăl băiatului nu este pus sub învinuire.

Familia mai are trei copii, două fete de 5 şi 13 ani şi un băiat de 10 ani. Alexandru Ştefan era elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic CF „Unirea“ din Paşcani. (Ionuț BENEA, Iulia CIUHU)

Comentarii