Tumoră gigant: intervenție de succes la maternitate. „Are 42 de ani. I-am găsit 14 fibroame, după o operație în Italia”

joi, 02 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Tumoră gigant: intervenție de succes la maternitate. „Are 42 de ani. I-am găsit 14 fibroame, după o operație în Italia”

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, o echipă medicală a îndepărtat cu succes o tumoră uriașă de la o pacientă în vârstă de 42 de ani.

Pacienta dezvoltase lichid pericardic după o operație anterioară, ceea ce a crescut semnificativ riscul unei noi intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, medicii au reușit să efectueze operația fără complicații majore.
Examenul anatomo-patologic a confirmat că tumora nu era malignă, deși avea un aspect înfricoșător – era friabilă, buretoasă și sângerândă. După intervenție, evoluția postoperatorie a fost pozitivă, cu vizite de monitorizare la 1, 3 și 6 luni pentru a asigura că procesul de vindecare decurge normal.

Dr. Mădălina Ciuhodaru, șef de secție al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași: „Doamna a împlinit șase luni de la operație. Fusese operată laparoscopic în Italia, pentru fibroame. Însă, noi i-am găsit 14 fibroame. Pe lângă asta, pacienta a făcut acolo o complicație postoperatorie, respectiv febră mediteraneană, o patologie hematologică greu de manageriat. Astfel, a trebuit sa o evaluăm multidisciplinar, inclusiv reumatologic. Este o femeie tânără, 42 de ani, și ne-am bucurat ca diagnosticul de cancer nu s-a confirmat, și mai ales că în postoperator nu a mai dezvoltat complicațiile din Italia, unde au trebuit să intervină din nou”, a declarat medicul.

Comentarii