UMF mizează anul acesta pe proiecte de 50 milioane de euro
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

UMF mizează anul acesta pe proiecte de 50 milioane de euro

GALERIE
UMF Iasi
  • UMF Iasi
- +

Raportul rectorului instituţiei pentru anul universitar trecut a fost prezentat recent în Senat. Excedent bugetar de aproape 91,5 milioane de lei în 2020.

 

Prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, a prezentat recent, în şedinţa de Senat, raportul anual privind starea universităţii pentru anul universitar 2019-2020. 

„A fost un an complicat, din cauza contextului epidemiologic, dar am făcut faţă provocărilor şi am punctat câteva obiective extrem de importante: am fost acreditaţi WFME, am semnat contractul cu UNESS International, şi, în plus, avem un excedent bugetar de 91.222.796 lei”, a subliniat rectorul UMF Iaşi. Rectorul a punctat cel mai important subiect al anului trecut, pandemia, pe care l-a numit un test de rezilienţă pentru universitate şi un examen extrem de dur pentru întreaga societate. Un subiect principal al anului anterior a fost demararea procesului de acreditare instituţionale conform standardelor Federaţiei Mondiale de Educaţie Medicală (World Federation for Medical Education – WFME).

Cu această acreditare, studenţii din Israel care studiază la UMF pot profesa în ţara lor, aceştia reprezentând 25% din studenţii străini care vin la Iaşi pentru a se pregăti în domeniul medical. Pe 25 decembrie, UMF a primit decizia acreditării pentru cinci ani.

„O altă realizare semnificativă pentru acest an universitar este faptul că UMF Iaşi a intrat, începând cu luna decembrie 2019, în clubul restrâns al membrilor titulari ai Agenţiei Universitare a Francofoniei, asociaţie internaţională care reuneşte 990 de instituţii de învăţământ superior şi de cercetare din toată lumea. Până în 2019, Universitatea a făcut parte din AUF ca membru asociat”, a precizat rectorul în prezentarea sa. La UMF, din totalul de 8.821 de studenţi 2.481 sunt străini, care provin din 60 de ţări diferite. „Admiterea din acest an a fost, pentru noi, în acelaşi timp, un motiv de îngrijorare datorat condiţiilor pandemice, dar şi unul de mândrie, pentru că am avut cea mai mare concurenţă din ţară la medicină generală, şi anume 4,22 /loc”, a punctat rectorul. La nivelul financiar, rectorul a precizat că între 2016 - 2020 s-au derulat, în total, 44 proiecte, în valoare de 75 de milioane de euro.

Doar în anul 2020 valoarea proiectelor derulate a fost de 38 milioane de euro. Pe lângă acestea, 31 de proiecte (cu o valoare de 50 de milioane de euro) se află în faza de sustenabilitate. 

Cititi si: UMF a finalizat un proiect pentru pregătirea studenţilor pe cazuri virtuale

Cititi si: UMF a lansat un modern centru de simulări. Proiect de peste 6 milioane de euro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.