Un absolvent al Facultăţii de Agricultură a devenit antreprenor în domeniul imprimării tridimensionale

miercuri, 22 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Un absolvent al Facultăţii de Agricultură a devenit antreprenor în domeniul imprimării tridimensionale

Un absolvent al Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” a pus pe picioare o afacere folosindu-se de o finanţare europeană. Acesta creează piese de schimb pentru maşini, jucării, sculpturi, decoraţiuni, toată colecţia de produse fiind printate 3D din materiale eco-friendly. Conform reprezentanţilor USV Iaşi, Vlad – Andrei Ene a absolvit Facultatea de Agricultură şi, împreună cu fratele său, Răzvan, a reuşit să creeze un business de printare 3D, pe care îl descrie ca fiind o afacere ce foloseşte tehnologie inovatoare şi sustenabilă care poate oferi alternative personalizate şi durabile la produsele convenţionale produse în masă.

„Acum aproximativ un an, am urmat un curs de antreprenoriat care oferea finanţări de 20.000 euro pentru cele mai bune idei de business. Am început să explorez această nouă tehnologie pe care o consideram foarte interesantă de mult timp: imprimarea 3D, care din păcate în ţară la noi este adoptată mai încet. După ce am studiat mai mult şi am văzut tot ceea ce se poate realiza, am simţit că iniţierea unei afacere de imprimare 3D din materiale eco-friendly mă reprezintă”, a declarat Vlad – Andrei Ene.

Acesta a spus că a realizat obiecte în formă de animale, chiar şi piese de maşini sau personaje din seriale, filme, unele personalităţi istorice, maşini pe scară mică, jucării, piese de artă sau decoraţiuni pentru sărbători.

„Una dintre imprimantele noastre 3D poate produce o gamă largă de produse unice şi diverse, de la cele mai neobişnuite obiecte până la cele mai practice piese de schimb pentru diferite dispozitive şi echipamente. Cea mai interesantă parte a imprimării 3D este că posibilităţile sunt nelimitate. Această tehnologie permite să creăm orice obiect pe care îl putem imagina, indiferent de cât de complex sau de neobişnuit ar fi”, a mai spus absolventul USV Iaşi.

Timpul necesar pentru imprimarea 3D depinde de complexitatea obiectului, dimensiunea sa şi de tipul imprimantei 3D utilizate.

 

 

Comentarii