Valentina are nevoie de ajutor

Un copil de 1 an şi trei luni cântăreşte puţin peste 5 kilograme: corpul lui nu poate reţine mâncare

joi, 16 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Un copil de 1 an şi trei luni cântăreşte puţin peste 5 kilograme: corpul lui nu poate reţine mâncare

Una dintre cele mai cunoscute asociaţii care încearcă să ajute copiii din Moldova, Asociaţia „Salvează o inimă”, strânge 15.000 de euro pentru a putea ajuta un copil cu o afecţiune cruntă: nu poate asimila mâncarea. Valentina, un copil de un an şi trei luni, nu tolerează niciun aliment, nici măcar laptele matern, fiind diagnosticată cu mai multe afecţiuni printre care şi malnutriţie, malabsorbţie, hepatocitoliză (o reacţie inflamatorie care se manifestă prin distrugerea celulelor hepatice), hipotrofie staturo-ponderală şi hernie ombilicală. 

„Orice ar mânca, corpul ei nu asimilează nimic. Iar medicamentele au efect laxativ la ea – face la câteva zile şi cu firicele de sânge, plânge, ziua nu poate dormi… Slăbeşte pe zi ce trece, îi scade masa musculară şi e flămândă non-stop”, povesteşte Andreea Nechita, mama ei. Singura speranţă pe care o are micuţa este un tratament pe care-l poate efectua la Spitalul „Sant Juan de Deu”, din Spania, dar costurile de 15.000 de euro, doar pentru investigaţii, sunt prea mari pentru familia Valentinei.

Valentina slabeste pe zi ce trece orice ar manca

Mama ei nu munceşte, iar soţul câştigă 2.400 de lei ca agent fiscal la primărie. Valentina are şi un frate, un băiat de trei ani. Problemele micuţei au început acum un an, când aceasta a fost dusă la spital cu vărsături, scaune cu sânge şi temperatură. De atunci, a urmat tratamente cu antibiotice care i-au agravat diareea şi au făcut-o să slăbească până când ajunsese la puţin peste 5 kilograme. Cei care vor să doneze pot să o facă în conturile de mai jos:

Denumire entitate: Asociaţia „SALVEAZ| O INIMĂ”

  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
  • Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
  • Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
  1. Cod SWIFT: BTRLRO22
  2. Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoşani

Trebuie specificat în transferul bancar, la detaliile plăţii, numele – Valentina Nechita. 

Comentarii