(UPDATE) Accident grav în această dimineaţă în Bălțați: șapte persoane au murit (VIDEO-FOTO)

marți, 01 februarie 2022, 07:25
6 MIN
 (UPDATE) Accident grav în această dimineaţă în Bălțați: șapte persoane au murit (VIDEO-FOTO)

Un accident extrem de grav a avut loc în această dimineaţă la ieşirea din localitatea Bălţaţi spre Târgu Frumos. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma incidentului rutier. 

UPDATE (10:20) Gravida care a fost implicată în accident este în acest moment la Maternitatea Elena Doamna, unde urmează să nască. Are 24 de ani și se află la prima sarcină. Femeia locuieşte în Fărcășeni, comuna Strunga, de acolo venea ambulanța să o transporte la spital la Iași. „Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni, s-au rupt membranele, nașterea era declanșată. A ajuns la noi, unde a fost testată rapid, a ieșit pozitivă și a fost dusă la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternității Cuza Vodă.

UPDATE (10:04) În ciuda faptului că unii șoferi au acuzat că de dimineață carosabilul era ușor alunecos în anumite zone din oraș și județ, din cauza frigului și înghețului de peste noapte, DRDP Iași spune ca în zona accidentului carosabilul era fără polei, chiar uscat. Mai jos redăm integralpoziţia instituţiei.

POZIŢIA OFICIALA a DRDP: După o noapte cu temperaturi negative în tot județul, carosabilul era uscat, așadar nu era polei pe segmentul DN 28/ E583 în zona accidentului.

*se vede în imagini că asfaltul e uscat

**camionul ar fi intrat pe contrasens, a acroșat ambulanța, s-a răsucit și apoi a lovit microbuzul sau/și microbuzul nu a putut evita impactul – asta e varianta DRDP; dar Poliția Rutieră e cea care poate să spună cum s-a întâmplat

UPDATE (9:51) Șoferul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean implicat în accidentul rutier de la Bălţaţi a intrat în sala operaţie cu ruptură de splină cu hemoperitoneu.

UPDATE (9:45): Criminaliştii cercetează în aceste momente, cu atenţie sporită, una dintre roţile autocamionului. Este posibil ca incidentul să se fi produs pe fondul exploziţiei uneia dintre roţi.

UPDATE (9:30) Victimele sunt din două sate ale comunei Balş, lângă Tg. Frumos, şi mergeau la lucru în Iaşi, lucrau în construcţii. Tragedia a lovit familiile acestora, toţi oameni în puterea vârstei, dar şi comunitatea de 3000 de suflete din cele trei sate ale comunei. Printre cei care nu-şi explică tragedia de azi-dimineaţă, se află şi primarul Constantin Golduţ, care ne-a spus cu o voce tremurată că îi cunoaşte pe mulţi dintre cei din microbuz. El a adăugat că va face tot ce se poate pentru ajutorarea familiilor care şi-au pierdut taţii, copiii sau fraţii în cumplitul accident de azi-dimineaţă. Şoferul autoutilitarei se numea Constantin Pralea. El avea doi copii.De asemenea, a decedat şi şoferul camionului Radu Andrei. El împlinise în urmă cu o lună 30 de ani şi în curând urma să se căsătorească.

UPDATE (9:25) Şoferul autoutilitarei cu şase decedaţi se numea Constantin Pralea. El era casătorit şi avea doi copii. Alături de el au mai decedat încă cinci persoane din maşina pe care o conducea plus şoferul autocamionului. În total în urma tragicului accident şi-au pierdut viaţa şapte persoane. Toţi lucrau în echipă, în construcţii. Accidentul a avut loc în jurul orei 6:40 în localitatea Bălţaţi. Un camion a derapat într-o curbă şi a lovit autoutilitara în care se aflau şase persoane şi o salvare care transporta o gravidă la maternitate. 

UPDATE (9:09): Radu Andrei (FOTO JOS), presupusul vinovat pentru accidentul din localitatea Bălţaţi, a împlinit 30 de ani în urmă cu o lună. El se afla la volanul autocamionului. Bărbatul locuia în localitatea Dumeşti, unde recent îşi achiziţionase şi un teren. De obicei lucra în Anglia, dar pentru o scurtă perioadă de timp s-a întors în ţară şi s-a angajat la o firmă din judeţ. Tânărul, care urma să se însoare în curând, era nemulţumit de salariul din ţară şi le-ar fi spus prietenilor că urmează să plece din nou în străinătate ca să strângă bani pentru nuntă. Prietena sa este în stare de şoc. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa şapte persoane.

COMUNICAT SMURD: “Apelul la 112 ne anunţa înainte de ora 7 de accidentul cu victime multiple, implicate persoane din 3 autovehicule dintre care o ambulanţă de la SAJ Iaşi. Au fost trimise iniţial patru echipaje acolo. S-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje, mai mulţi medici, mai mulţi asistenţi şi paramedici. Au fost găsite iniţial 6 persoane inconştiente. S-au evaluat, s-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A şaptea personă, şoferul dubiţei a fost şi el găsit în stop, prin traumă. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră. Din păcate nu a răspuns, astfel încât bilanţul deceselor la acest accident este de şapte persoane decedate, din două autovehicule, la locul accidentului. Cei trei din ambulanţă erau stabili. Prima care a fost adusă la Iaşi, la maternitate a fost gravida, care era stabilă hemodinamic. Apoi şoferul ambulanţei şi asistenta au fost preluaţi de echipajele noastre şi se află în UPU. Sunt stabili, conştienţi, câteva contuzii. Vor fi evaluaţi, sperăm să nu aibă nevoie de intervenţie chirurgicală ortopedică sau de internare şi evoluţia lor să fie una favorabilă. Din păcate, energia cinetică în momentul impactului a produs leziuni extrem de severe, la nivelul tuturor segmentelor la cei şapte implicaţi şi decedaţi în acest accident", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU Iaşi.

UPDATE (8:55): La faţa locului au ajuns rudele celor decedaţi în accident ca să indentifice pe cei dragi. Poliţia a strâns toate documente persoanelor implicate în incident şi le va folosi pentru identificare.

UPDATE (8:42) Toate cele şase persoane din autoutilitară care au decedat în urma impactului fatal era din localitatea Boureni. Ei mergeau la muncă, în Iaşi.

UPDATE (8:25) Camionul, care mergea dinspre Iaşi spre Târgu Frumos, a derapat în curbă a lovit cu remorca echipajul de salvare, s-a rotit pe mijlocul şoselei după care a intrat pe contra-sens şi a lovit fatal şi autoutilitara, susţin martorii prezenţi la faţa locului.

COMUNICAT POLIŢIE: În această dimineaţă, în jurul orei 6.40, am fost sesizaţi despre faptul că pe DN 28, în afara localităţii Sârca, a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omeneşti.

Din cercetările efectuate pâmă în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate trei vehicule, respectiv un autocamion, o ambulanţă şi un autovehicul. În urma impactului, mai multe persoane au fost rănite, iar pentru o parte dintre acestea a fost constatat decesul.

În prezent, la faţa locului sunt mai multe echipaje de poliţie rutieră care efectuează cercetarea la faţa locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul şi acţionează pentru fluidizarea traficului rutier.

TEXT INITIAL: Au fost implicate: un camion, care transporta agregate, o autoutilitară (cu numere de Iaşi) şi o ambulanţă, care transporta o femeie gravidă. Şoferul camionului a decedat şi alte şase persoane din microbuz. Ambulanţa a fost proiectată în urma coliziunii la 100 de metri faţă de locul accidentului. La faţa locului au fost trimise multiple echipaje de intervenţie şi de prim ajutor. Deocamdată nu se ştie exact modul în care s-a produs accidentul, vom reveni cu noi amănunte.

 

SURSA FOTO-VIDEO: Alex-Facebook; VIDEO LIVE-ZDI

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii