(UPDATE-LIVE) Legea pentru autostrada Iaşi Târgu Mureş a trecut de Parlament cu 97%

miercuri, 07 noiembrie 2018, 11:00
2 MIN
 (UPDATE-LIVE) Legea pentru autostrada Iaşi Târgu Mureş a trecut de Parlament cu 97%

UPDATE: „Fără eforturile şi presiunea ieşenilor nu ştiu dacă astăzi înregistram acelaşi succes. Din momentul în care am depus proiectul în Parlament, în luna mai a anului trecut, împreună cu deputatul PMP din Tg. Mureş, Marius Paşcan, s-au făcut demersuri constante care să atragă atenţia guvernelor PSD care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Parcursul propunerii privind construcţia autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, devenită astăzi lege, arată cât se poate de clar că doar uniţi putem conta la Bucureşti. Este important faptul că toate partidele au înţeles importanţa acestei autostrăzi pentru Iaşi şi pentru România în generală”, a declarat deputatul Petru Movilă, iniţiatorul proiectului privind construcţia autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. 

UPDATE: Deputatul Camelia Gavrila a remis redactiei un comunicat prin intermediul caruia si-a exprimat pozitia fata de acest proiect. El poate fi citit aici. 

UPDATE: În sală la votul pentru legea autostrăzii Iaşi-Tg Mureş au fost prezenţi un număr de 268 de deputaţi din totalul de 329. 

UPDATE: “Legea pentru A8 a trecut cu 261 de voturi pentru! Acum avem pârghii importante pentru că această autostradă sa prindă viaţă!  Lupta noastră pentru acest obiectiv continuă! MISCAREA PENTRU DEZVOLTAREA MOLDOVEI !!!”, scrie pe contul de Facebook Ionel Apostol, unul dintre memebrii asociaţiilor care militează pentru construcţia drumului rapid care să lege Moldova de Ardeal. 

UPDATE: Legea privind construcţia autostrăzii Iaşi Târgu Mureş a trecut de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. Legea urmează să fie trimisă spre promulgare preşedintelui României, Klaus Iohannis. Şeful statului are la dispoziţie un termen de 20 de zile pentru a semna actul legislativ. 

UPDATE: Membrii Asociaţiilor Împreună pentru A8 şi Moldova vrea Autostradă au reuşit cu greu să intre în loja de la Camera Deputaţilor destinată vizitatorilor. Au fost persoane care au vrut să le împiedice accesul. 

UPDATE: “După discuţiile purtate cu cei din PSD sunt convins că proiectul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş va trece astăzi fără probleme!”, a scris pe Facebook deputatul Petru Movilă. 

Zi importantă pentru zona Moldovei în Camera Deputaţilor. Parlamentarii sunt chemaţi să voteze legea privind construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Legea a trecut tacit de Senat. De menţionat că o Lege pentru Autostrada Unirii ar fi un câştig notabil, dar nu şi decisiv, deoarece ar forţa într-un fel sau altul guvernele viitoare la investiţii pentru aceasta. Guvernele pot, totdată, cum s-a mai întâmplat şi cu alte legi, să amâne mult timp investiţia. 

Comentarii