Zbor deasupra unui cuib de cuci

luni, 01 iulie 2019, 07:00
2 MIN
 Zbor deasupra unui cuib de cuci

* A fost Târgul de Ceramică, aşa că avem ştiri: Gică Freză s-a pregătit de târg încă de la începutul lunii, fiindcă avea nevoie de căniţe din lut frumos smălţuite, din care să bea cu vecinii din bloc; se spune că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg: aşa a fost şi când omul a văzut preţul căniţelor şi a calculat cum s-ar reflecta în consumaţie. În final, el a cumpărat rachiu din toţi banii de căniţe şi l-a băut din pumni.

* Mitică n-a fost la târgul de ceramică, fiindcă a mai avut la viaţa lui multe căni şi farfurii cumpărate de acolo în anii trecuţi, dar s-au spart; mai exact, i le-a spart de cap soţia, bucată cu bucată, de fiecare dată când s-a întors acasă după ora 0.00. El a preferat să meargă la supermarket şi să cumpere căniţe, pahare şi farfurii de unică folosinţă, din plastic uşor, care nu doare şi nu lasă urme.

* La târgul de ceramică din Consumatori, de cel mai mare interes s-a bucurat standul unui meşter popular care vindea nu căni de vin, halbe de bere şi păhărele de rachiu, ci căni cu vin, halbe cu bere şi păhărele cu rachiu. Aglomeraţie mare a fost şi în faţa standului altui meşter popular, venit tocmai de la Horezu, care vindea ţuică de casă la pet.

* Şi la Machitori s-a organizat târg de ceramică, la care se vând inclusiv gumari şi carpete; unul dintre creatori, Fănel, a prezentat o colecţie de oale şi ulcele numită, simbolic, "Mamaie şi Tataie". El a explicat etnografilor că este vorba chiar despre bunicii săi, care au devenit la propriu oale şi ulcele.

* Aurel e certat de zece ani cu vecinul său Petronel; el a cumpărat de la târg cuci din ceramică, din aceia în care se toarnă apă, să scoată triluri când sufli în ei, apoi i-a dăruit celor patru copii ai lui Petronel. Ieri, cioburile de cuci zăceau în faţa blocului, iar înjurăturile lui Petronel se auzeau de departe.

Comentarii