Ziua Mondială a Fotografiei, 19 august. Primele fotografii din istorie și primul selfie

luni, 19 august 2019, 18:34
2 MIN

Ziua Mondială a Fotografiei este sărbătorită din 2009, la data de 19 august. Cui aparțin primele fotografii din istorie și cine a fost ”părintele selfie-ului”.  

Primele fotografii din istorie aparțin fizicianului Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) și artistului plastic Louis Jacques Mande Daguerre (1787- 1851), care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid. Iată primele fotografii din istorie, dar și cine a fost părintele ”selfie”-ului, scrie antena1.ro

Prima fotografie din istorie

Deși au mai fost și alții care au experimentat captura imaginilor, prima fotografie permanentă a fost realizată de Joseph Nicéphore Niépce în anul 1826. Denumită ”Vedere de la ferreastra din Le Gras„, fotografia a fost făcută de la fereastra fermei sale, din Saint-Loup-de-Varennes, Franța. Expunerea a durat opt ore, iar inventatorul Nicéphore Niépce a realizat-o din necesitatea de a înlocui desenul. A început cercetările în anul 1814 când a fost chemat în armată. În anul 1829, acesta a încehiat un parteneriat cu Louis Daguerre, cel care a rămas în istorie drept părintele fotografiei, datorită invenției sale numită ”daghereotipie”.

Prima fotografie cu oameni

Primul selfie din istorie (și primul portret)

Prima fotografie pe front

Prima fotografie din spațiu

Pe 24 octombrie 1946, Statele Unite au lansat o rachetă suborbitală V-2 de la White Sands, echipată cu o cameră ce realiza câte o fotografie la fiecare secundă și jumătate în timpul călătoriei. 

Mai multe informații, pe antena1.ro

Comentarii