250 de evenimente cu ocazia deschiderii porţilor Universităţii „Cuza” către elevi

marți, 29 martie 2016, 01:50
2 MIN
 250 de evenimente cu ocazia deschiderii porţilor Universităţii „Cuza” către elevi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a pregătit peste 250 de activităţi pe care să le desfăşoare în perioada „Săptămânii Porţilor Deschise“, înscrierile pentru acestea fiind deja deschise pe o pagină specială a instituţiei de învăţământ superior. 

Astfel, elevii claselor a IX-a până într-a XII-a, părinţii şi profesorii aceştia vor putea, timp de patru zile, între 18 şi 21 aprilie, să participe la conferinţe, cursuri demonstrative, workshopuri şi prezentări de laboratoare şi experimente adaptate vârstei şi înţelegerii publicului vizat, organizate de către toate cele 15 facultăţi ale UAIC.

„Printre cele mai interesante activităţi se numără şi participarea la experimente care au în vedere producerea fulgerelor în laboratoare, atingerea plasmei cu degetul sau radioactivitatea mediului, analiza chimică a vinului, realizarea hărţilor digitale, reconstituiri istorice ale luptelor dacice sau ateliere practice de prelucrare a pietrei şi osului“, au precizat reprezentanţii universităţii. În cele patru zile vor fi organizate mai multe tururi ghidate ale universităţii, în plan fiind vizitarea Aulei Magna „Mihai Eminescu“, librăria-cafenea Tafrali, campusul studenţesc „Titu Maiorescu“ şi turnul cu vedere panoramică asupra Iaşului.

Totodată, va putea fi vizitat cu ghid şi Muzeul Universităţii, unde elevii vor descoperi informaţii despre civilizaţia Cucuteni, dar şi despre istoria UAIC. „Începând de luni, 18 aprilie, şi până pe 21 aprilie, elevii vor participa şi la cursuri deschise pentru a experimenta, cât mai realist, viaţa de student şi atmosfera din amfiteatre. Fiecare facultate va prezenta o prelegere cu tematică generală, de interes pentru publicul larg“, au adăugat reprezentanţii UAIC.

Astfel, se remarcă prelegeri precum „Mărirea şi decăderea lui Nicolae Ceauşescu“, „Introducere în lumea gemelor – pietrelor preţioase şi semipreţioase“, „Elemente de dinamică a sistemului solar“ sau „Iubirea în mesajul biblic“. „Seria de activităţi derulate de universitate urmăreşte informarea elevilor cu privire la mediul academic şi familiarizarea acestora cu studenţia. Astfel, se va organiza Salonul Ofertelor Academice, unde elevii vor putea afla mai multe detalii despre admiterea la 81 de programe de licenţă de la cele 15 facultăţi ale Universităţii“, au adăugat aceştia. Înscrierile pentru acest program se fac pe site-ul universităţii, iar profesorii coordonatori ai grupurilor de elevi vor primi o diplomă de participare la eveniment. 

 

Comentarii