33 de angajaţi ai CJ Iaşi afiliaţi sindicatului Sed Lex cer salarii mai mari la Guvern

miercuri, 20 mai 2015, 01:58
2 MIN
 33 de angajaţi ai CJ Iaşi afiliaţi sindicatului Sed Lex cer salarii mai mari la Guvern

Sindicatele din administraţia publică vor protesta azi în faţa Guvernului.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală Sed Lex va organiza astăzi un miting de două ore în semn de protest faţă de politica guvernamentală în domeniul salarizării bugetarilor. La miting vor participa şi 33 de angajaţi ai CJ, sindicatul instituţiei fiind afiliat Sed Lex. Organizatorii mizează pe un număr total de 1.000 de participanţi la miting.

Singura revendicare prezentată de sindicalişti se referă la creşterea salariilor din administraţia publică. Conform precizărilor reprezentanţilor Sed Lex, aproximativ 70% dintre angajaţii din administraţia locală au venituri la nivelul salariului minim, media salariilor lunare fiind de 1.080 lei net. Sindicaliştii cer creşterea cu 10% a fondului de salarii din administraţia publică şi aplicarea dispoziţiilor Legii 71/2015 pentru toţi funcţionarii publici, respectiv înlăturarea dife­renţelor din salarizarea angajaţilor publici care ocupă funcţii de acelaşi nivel şi acordarea unui spor de 75% pentru orele lucrate în zilele nelucrătoare.

„Cerem Guvernului României, în mod pu­blic, asumarea administraţiei publice locale, prin acordarea de creşteri salariale imediate angajaţilor din cadrul acestui segment de ac­tivitate, cât şi reacordarea drepturilor suspen­date sau abrogate. În cazul în care solicitările noastre nu vor fi luate în considerare, Fede­raţia Naţională a Sindicatelor din Adminis­traţia Locală va demara procedura de organizare a grevei generale în cadrul administraţiei locale“, a declarat Răzvan Bordeanu, preşedintele Sed Lex.
 

Comentarii