A apărut un nou partid la Iaşi: Nu avem pe nimeni care să ne controleze

miercuri, 09 martie 2016, 02:53
2 MIN
 A apărut un nou partid la Iaşi: Nu avem pe nimeni care să ne controleze

Un nou partid şi-a anunţat ieri intrarea în scena politică. Partidul Societăţii Ieşene (PSI) este ultima formaţiune politică intrată în arena electorală, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale.  

Noul partid, declarat de dreapta, urmează să acţioneze la nivel local, filiala ieşeană nefiind reprezentanta vreunei formaţiuni politice constituite la nivel central. “Plecăm la drum cu o viziune diferită faţă de partidele mari. Nu avem la nivel central pe nimeni care să ne controleze, care să ne facă agenda. De la «centru», se iau în calcul, mai mult sau mai puţin, interesele comunităţii. Am văzut până acum felul în care au fost tratate proiecte importante pentru Iaşi, precum autostrada sau Spitalul Regional de Urgenţe. Încercăm o altfel de viziune, plecată de jos în sus, de la comunitatea locală spre nivelul naţional”, a spus preşedintele PSI, Ioana Popescu.

Aceasta a prezentat noul partid ca o formaţiune a tinerilor proveniţi din mediul privat, membrii partidului neregăsindu-se nici în rândurile PSD, nici în cele ale partidelor tradiţionale de dreapta. “Am văzut cu toţii ce a fost astă-vară, când a fost arestat primarul Nichita şi când preşedintele Consiliului Judeţean, Adomniţei, a ajuns să fie cercetat penal. Tinerii care au vrut să se regăsească în oferta unui partid au rămas de izbelişte. Dacă ajungem tot la aceşti oameni ca lideri, avem o problemă. Aceştia sunt oamenii care la fiecare patru ani se prezintă cu mereu aceleaşi promisiuni, niciodată îndeplinite”, a spus Popescu.

PSI nu a avansat o listă de candidaţi la alegerile locale. Aceasta ar urma să fie propusă în viitorul apropiat, în măsura în care timpul rămas până la alegerile locale o va permite. Primul punct din programul politic al noului partid este transparentizarea cheltuielilor public e, PSI propunând afişarea oricăror documente privitoare la folosirea banilor din bugetul local în termen de 72 de ore de la emitere. PSI propune şi reforma administraţiei publice, prin reducerea birocraţiei, ca şi efectuarea investiţiilor publice prioritar din fondurile disponibile din finanţările europene.
 
 

Comentarii