Aflaţi noile rute 28, 41 şi 121. Vedeţi cum se circulă pe podul Nicolina (GALERIE FOTO)

miercuri, 31 iulie 2013, 01:50
2 MIN

Călătorii RATP vor trece peste pasarelă doar în microbuze, în care vor fi „transbordaţi“ din autobuze la ambele capete ale podului.

Ieşenii din Nicolina vor simţi de astăzi şi mai acut problemele din trafic. Aseară au intrat în vigoare restricţiile. Ieşenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor fi transbordaţi la baza podului Nicolina din cauza lucrărilor de pe pasaj. Astfel, pentru a ajunge din Copou până în Dacia, ieşenii vor trebui să folosească două autobuze, biletul de călătorie fiind valabil pe ambele mijloace de transport.

 

GALERIE FOTO

 

Traseul 28 va circula din Triumf până în Podu Roş şi va întoarce la baza podului. Ruta va fi continuată cu traseul 28a, care va prelua călătorii de la pod Nicolina, de sub pasaj, şi va merge spre Dacia.

Traseul 41 va circula de pe Copou până la baza podului, iar 41b, de sub pasajul Nicolina până la blocurile Ciurea. RATP va introduce şi o cursă specială de microbuz care va circula între Podu Roş, pod Nicolina şi până la staţia pentru rutele 41 şi 41b.

„Transbordarea călătorilor între autobuze şi microbuze se face în staţia comună provizorie de sub pasajul Nicolina. Valabilitatea biletelor şi a abonamentelor este cea de pe traseele de bază 28 şi 41/41b“, au transmis reprezentanţii RATP.

În plus, autobuzele de pe traseul 121 al companiei Unistil vor fi înlocuite cu microbuze.

Toate aceste schimbări sunt condiţionate de şantierul de pe pasajul Nicolina. Primele turnări de beton au fost realizate aseară. Odată cu începerea lucrărilor de pe pasaj, traficul greu va fi interzis pe pod timp de o săptămână. Camioanele vor fi nevoite să ocolească pe strada Libertăţii sau pe bulevardul Poitiers. Şi şoferii de maşini mici vor avea restricţii de viteză atunci când traversează pasajul. Până în luna octombrie însă, atunci când firma de construcţii estimează că va finaliza partea dreaptă a podului, vor fi aplicate aceleaşi restricţii. Pe măsură ce lucrările la pasaj avansează, traficul greu va fi scos din zona Podu Roş-Nicolina.

Comentarii