Maeştri ai literaturii poliţiste, în prima şi a treia sâmbătă din fiecare lună

”Agentul secret al lui Altin-bey”, de Rodica Ojog-Braşoveanu

vineri, 14 octombrie 2016, 01:29
2 MIN
 ”Agentul secret al lui Altin-bey”, de Rodica Ojog-Braşoveanu

Agentul secret al lui Altin-bey incheie seria de Capa si spada a Rodicai Ojog-Braşoveanu.

Binecunoscutul logofat, un muschetar autohton, va face drumuri pe la curtile altor crai si pe la cele ale Imperiului Otoman pentru a-l ajuta pe domnitorul Brancoveanu sa salveze tronul si tara de cotropirea turcilor.

In drumurile sale este insotit de servitorul sau, om din popor plin de intelepciunea si umorul specific taranului roman, care se va dovedi inca o data a fi mai mult decat atat: un prieten. Inteligenta, umorul, seductia, curajul si indemanarea in manuirea armelor sunt atuurile acestui luptator. Din pacate, eforturile acestui boier il vor duce la sacrificiul suprem. 

DESPRE AUTOR

Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucureşti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura. În 1969 a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, Moartea semnează indescifrabil, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat in 1971. După şapte ani de practică a renunţat la avocatura şi s-a dedicat în întregime scrisului. Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic. Este considerată, în mod unanim, marea doamnă a literaturii poliţiste române.

De sâmbătă, 5 noiembrie  2016, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi:  ”Agentul secret al lui Altin-bey”, de Rodica Ojog-Braşoveanu

Pret: 12 lei

Partener: CONEST

Comentarii