Nota de plată dată de judecători unui şofer inconştient

Ajung cinci ani de inchisoare pentru uciderea a trei persoane? Nota de plata pentru un sofer vitezoman

vineri, 05 aprilie 2013, 01:50
2 MIN
 Ajung cinci ani de inchisoare pentru uciderea a trei persoane? Nota de plata pentru un sofer vitezoman

Magistraţii au mai decis acordarea unor despăgubiri record: peste patru milioane de lei

La trei ani şi jumătate de la un tragic accident rutier, judecătorii ieşeni au dat ieri prima sentinţă pentru şoferul vinovat. Acuzat că a curmat viaţa a trei persoane, Tudor Ciobanu (foto), de 29 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. De asemenea, Judecătoria Iaşi a mai decis ca urmaşii celor trei persoane decedate în accident, dar şi a celor răniţi, să primească despăgubiri totale de peste patru milioane de lei. Sumele vor fi achitate de firma de asigurări cu care Tudor Ciobanu avea încheiat contract la acea vreme.
Teribilul accident provocat de Tudor Ciobanu s-a petrecut pe 12 august 2009, în timp ce acesta conducea un bolid de lux, marca BMW, pe raza localităţii Leţcani. Deşi în acelaşi autoturism cu el se mai aflau fiul şi soţia, Ciobanu nu s-a sfiit să ignore regulile rutiere şi să apese mult prea mult pedala de acceleraţie. În faţa sa se afla o coloană de maşini, iar şoferul BMW-ului a luat decizia să ajungă în faţă printr-o serie succesivă de depăşiri. Nu a mai reuşit să-şi ducă la bun sfârşit planul. La un moment dat, în faţa sa a apărut o Dacie condusă de Mugurel F., care a intrat în coliziune cu bolidul. Impactul a fost unul de o violenţă extremă. BMW-ul a ajuns pe un câmp, în timp ce Dacia a fost aproape strivită, rămânând cu botul în carosabil. Şoferul, soţia acestuia şi un alt pasager au murit pe loc fiind practic sfârtecaţi de fiarele contorsionate ale maşinii româneşti. În Dacie se mai aflau două minore de zece ani, care au fost şi ele grav rănite, însă medicii au reuşit să le salveze viaţa. În timpul audierilor, Tudor Ciobanu a încercat să dea de înţeles că nu este vinovat de producerea accidentului şi că, de fapt, Mugurel F. ar fi intrat pe contrasens. Expertizele comandate de anchetatori au demonstrat însă contrariul. Tot expertizele au relevat că acul de pe vitezometrul BMW-ului a rămas înţepenit la 127 de kilometri la oră.
Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Iaşi nu este definitivă. Ea a fost atacată cu recurs atât de Tudor Ciobanu, cât şi de firma de asigurări.

Comentarii