N

Anchetă în curs de finalizare

N

miercuri, 04 iunie 2014, 01:50
2 MIN
 Anchetă în curs de finalizare

\N

Până la sfârşitul săptămânii, FIFA vrea să rezolve problema atribuirii organizării Cupei Mondiale Rusiei şi Qatarului

La mai puţin de 48 de ore de la acuzaţiile lansate de cotidianul Sunday Times, Federaţia Internaţională de Fotbal a anunţat că preconizează să-şi încheie până pe 9 iunie ancheta privind atribuirea controversată a Cupelor Mondiale din 2018 şi 2022 Rusiei şi, respectiv, Qatarului. „După mai multe luni consacrate unor audieri de martori şi cercetării materialului, noi intenţionăm să terminăm această fază a investigaţiei noastre înainte de 9 iunie 2014 şi să supunem raportul întocmit camerei de judecată a FIFA după aproximativ şase săptămâni, deci după finala Cupei Mondiale”(13 iulie), au anunţat Michael J.Garcia şi Cornel Borbely, preşedintele şi preşedintele delegat al Camerei de investigaţii a comisiei de etică a FIFA, responsabilă cu ancheta.
Luni, Jerome Valcke a refuzat să comenteze dosarul. „Fără răspunsuri, fără întrebări”, a afirmat secretarul general al FIFA aflat la Rio de Janeiro cu ocazia inaugurării unui centru de transmisii pentru Cupa Mondială.
Jurnalul britanic Sunday Times a afirmat ieri existenţa unor informaţii certe potrivit cărora un înalt responsabil din Qatar ar fi dat 5 milioane de dolari pentru a obţine susţinerea mai multor responsabili din fotbalul internaţional a candidaturii Qatarului pentru Mondialul din 2022. Sunday Times a precizat că se află în posesia a mii de corespondenţe şi alte documente atestând presupusa trimitere de bani efectuată de Mohamed Bin Hammam, în acel moment membru executiv al FIFA pentru Qatar (AGERPRES)

Comentarii