De Business

Punem punctul pe știi

N

Antibiotice SA a programat investiţii de 40 milioane euro. Vezi unde vor merge banii!

N

vineri, 09 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Antibiotice SA a programat investiţii de 40 milioane euro. Vezi unde vor merge banii!

\N

 Şefii de la Antibiotice SA îşi propun să investească circa 40 de milioane euro în următorii şase ani în dezvoltarea fabricii. Planurile de dezvoltare vizează creşterea gradului de ocupare a capacităţilor de producţie actuală şi dezvoltarea portofoliului şi adaptarea la terapeutica modernă.

Potrivit unui raport trimis recent Bursei de Valori Bucureşti, în prezent se cercetează în laboratoarele proprii peste 30 de produse care vor fi înregistrate în urrnătorii 2-3 ani, din care cel puţin 10 sunt destinate dezvoltării pieţei internaţionale. Primul proiect investiţional va fi finalizat în 2016 şi constă în realizarea unor noi spaţii de producţie. „Antibiotice analizează posibilitatea construirii unor noi spaţii de producţie pe amplasamentul unor clădiri mai vechi, construite în anii ’56 – ’70, care nu mai corespund nici tehnologic, dar nici constructiv principiilor de bună practică de fabricaţie existente

în prezent. Astfel, Antibiotice işi propune să construiască, începând cu anul 2015, o capacitate nouă de producţie ce va fi finalizată în circa 2 ani. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 10 milioane de euro”, se arată în raportul semnat de directorul general Ioan Nani (FOTO). Pe lângă acest proiect, conducerea Antibiotice intenţionează şi trasnferul de noi tehnologii de producţie, în acest existând deja negocieri cu două entităţi internaţionale. Proiectul prevede dezoltarea de laboratoare de pilotare şi producerea de noi substanţe active şi antiinfecţioase de ultimă generaţie. „lntenţiiie de dezvoltare a companiei, în măsura în care studiile de fezabilitate vor arăta că există un poteial important în piaţă, conduc spre investiţii care pot fi uşor amortizate, dar a căror valoare este destul de importantă. Astfel, conform calculelor existente, în acest moment sunt necesare investiţii de circa 35 de milioane de euro în spaţii de producţie (atât clădiri, cât şi echipamente), la care se adau 45 milioane de euro în reconsiderarea traseelor de utilităţi, a spatiilor de depozitare a materiilor prime etc. Ca orizont de finalizare a acestor strategii de dezvoltare s-au estimat anii 2016-2020”, a încheiat directorul Ioan Nani.

 

Comentarii