Asfaltarea drumului de pământ dintre Păun – DN 24 şi Tomeşti – DN 28: se evaluează ofertele

luni, 24 octombrie 2016, 01:56
2 MIN
 Asfaltarea drumului de pământ dintre Păun – DN 24 şi Tomeşti – DN 28: se evaluează ofertele

O altă licitaţie de asfaltări a DADJ, în vestul judeţului, a fost deja adjudecată, câştigătorul fiind Enviro Construct SRL.

Unul dintre constructorii abonaţi la banii publici ai judeţului a mai prins un contract consistent. Enviro Construct SRL va încasa aproape un milion de euro pentru reabilitarea mai multor tronsoane de drum. Compania a avut câştig de cauză în contextul în care alte nouă firme au licitat pentru contract. Iniţial, valoarea estimată de autoritatea contractantă (Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Judeţene) a fost de 6,5 milioane lei, dar Enviro Construct şi-a adjudecat lucrarea după ce a ofertat 4,1 milioane lei.

La procedură au mai participat Viarom Construct, Con Ted Company, Geiger Transilvania, Eky Sam, Conest şi asocierile Citadina 98 – Vega 93, Daroconstruct – Geprocon şi Occidental Construct – Danlin XXL. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Enviro Construct va reabilita DJ 207A limită judeţ Neamţ – Storneşti – intersecţie cu DJ 282E.

Astfel, un tronson de circa 5 km va fi reabilitat prin pietruire, iar un altul, cu o lungime asemănătoare, prin asfaltare. Lucrarea face parte dintr-o licitaţie mai mare a DJADJ, evaluarea ofertelor depuse pentru cel de-al doilea lot – DJ 248D Păun – Tomeşti – DN 28 – fiind încă în desfăşurare. Acest drum va face legătura între Bucium şi DN 24 (de la intrarea în Păun prin intersecţia de mai sus de Motel) şi Tomeşti – DN 28, drum care acum este parţial asfaltat, în Păun, parţial pietruit, în Tomeşti, şi de pâmânt, nepracticabil decât cu tractorul, prin zona de pădure dintre cele două comune, Tomeşti şi Bârnova. 

Comentarii