Atenţie la HOŢI! Sunt aşa de hămesiţi, încât fură şi din instituţii publice

joi, 30 ianuarie 2014, 12:09
2 MIN
 Atenţie la HOŢI! Sunt aşa de hămesiţi, încât fură şi din instituţii publice

"În general bunurile noastre sunt în siguranţă atunci când ne aflăm în diverse locuri publice, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Există anumite situaţii pe care infractorii le speculează, mizând pe mentalitatea des auzită în rândul unor oameni: MIE NU MI SE POATE ÎNTÂMPLA ASTA sau AICI NU SE POATE ÎNTÂMPLA AŞA CEVA", avertizează poliţiştii ieşeni.
Aceştia au dat drept exemplu un furt comis în incinta unei săli de fitness din municipiul Iaşi. Un cetăţean marocan a reclamat faptul că în seara zilei de 27 ianuarie 2014, între orele 19.00-20.00, persoane necunoscute i-au sustras din buzunarul hainei pe care o lăsase în cuierul din vestiar, un ceas de mână în valoare de 250 de lei.
Un al doilea caz s-a petrecut în incinta unui cabinet medical din municipiul Iaşi, situat la parterul unui bloc, în cursul zilei de 29 ianuarie a.c. Un pacient aflat la consultaţie a fost păgubit cu suma de 200 de lei, sustrasă dintr-o geantă lăsată pe unul dintre scaunele de pe holul cabinetului medical. În momentul producerii furtului, în sala de aşteptare nu mai erau alţi pacienţi, iar hoţii au comis fapta intrând pe uşa deschisă a cabinetului.
“Ne adresăm şi celor care administrează astfel de locuri, cum sunt cele susmenţionate, pentru a lua măsuri de descurajare a indivizilor cu intenţii infracţionale. Un sistem video de supraveghere poate reduce riscul comiterii unui furt sau în cazul producerii unei infracţiuni ajută poliţia pentru identificarea cât mai rapidă a hoţului. În ceea ce priveşte cabinetele medicale este recomandat ca posesorii acestora să instaleze măcar un sistem sonor de avertizare care să semnaleze intrarea persoanelor in incintă, ţinând cont şi de faptul că pe timpul programului de lucru uşile de acces sunt de obicei descuiate” declară poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Comentarii