Au protestat cum trebuie

sâmbătă, 03 decembrie 2016, 02:43
4 MIN
 Au protestat cum trebuie

 

CSM Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 1-0 (1-0), în etapa a XIX-a a Ligii I de fotbal/ Ieşenii au renunţat la intenţia de a amâna startul partidei cu 10 minute şi au câştigat meritat un meci în care au făcut o primă repriză foarte bună şi în care au avut multe ocazii în actul secund
 
 
CSM: Grahovac – Bosoi (’25 – Voicu), Mihalache, Frăsinescu, Sato – Ciucur, Creţu, V. Gheorghe, Böle – Andrei Cristea (’71 – Ţigănaşu), Moldovan (’65 –  Boiciuc). Antrenor: Eugen Neagoe.
Concordia: Drăghia – Koenders, Albu, Tincu, Bărboianu –  Costin – Cristescu, Roşu, Adrian Cristea (’78 – Rogoveanu), Ciobanu (’66 – Grădinaru) – Pena (’58 –  Padovani). Antrenor: Emil Ursu.
Cartonaşe galbene: Moldovan (’56), Grahovac (‘90^2) – Tincu (’64), Grădinaru (’73).
Arbitri: Istvan Kovacs; Alexandru Cerei, Micloş Nagy.
 
1-0, min. 31: Ciucur îl deschide pe V. Gheorghe, acesta pasează din apropierea liniei de fund lui Andrei Cristea, care reia din careul mic.
 
Fotbaliştii de la CSM Politehnica Iaşi au dat un nou răspuns frumos celor care i-au amăgit şi celor care-i contestă. Aseară, pe o vreme potrivnică, având în spate circa 500 de fani adevăraţi, jucătorii ieşeni au renunţat la ideea de a amâna startul meciului cu zece minute, protestul faţă de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea fiind inedit. Prin fotbal!  Prima repriză a fost una dintre cele mai reuşite făcută de echipa ieşeană, care, în ciuda terenului dificil, a alergat, a dominat da capo al fine, a construit, şi-a creat ocazii de gol. La odihnă s-a intrat doar cu 1-0 pentru că Drăghia a parat spectaculos şutul lui Gheorghe (‘2), Roşu a respins din careul mic lobul lui Andrei Cristea (’20), iar portarul Concordiei a parat într-un singur minut, 43, şuturile trimise din careu de Böle şi Andrei Cristea.
Ilfovenii au echilibrat meciul după odihnă, însă ocaziile au continuat să curgă la poarta Concordiei. Böle a trimis puţin pe lângă poartă în minutul 53, peste trei minute Tincu s-a opus de pe linia porţii la încercarea lui Andrei Cristea de a-şi trece în cont dubla, ieşeanul driblându-l pe Drăghia, după ce acesta a respins în faţă şutul lui V. Gheorghe, Frăsinescu (’63) a trimis cu capul pe lângă poartă, Boiciuc (’75) a şutat puternic, însă pe direcţia portarului, iar Böle (’84) – din nou la o palmă de gol.
Toate ratările erau să se răzbune cu două minute înainte de final, când Grahovac, care a mai avut cât de cât de lucru la încercarea lui Ciobanu din minutul 47, a respins şutul trimis din lovitură liberă de Raul Costin şi a securizat un succes logic, parafat la o diferenţă mai mică decât ar fi trebuit, dacă luăm în calcul aspectul meciului.
 
Chirica a fost la meci!
 
^ Gabriel Bosoi a fost înlocuit în minutul 25 după o ciocnire cu Grahovac, fundaşul ieşean accidentându-se. Vasile Gheorghe a ieşit de câteva ori la marginea terenului, după ce s-a lovit în minutul 34 în zona feţei. ^ În momentul intrării pe teren, Voicu a preluat banderola de căpitan de la Mihalache. ^ Format ca fotbalist la Iaşi, Adrian Cristea a spus la final că “mă simt foarte bine la Iaşi. La Chiajna sunt probleme mari pentru că s-a greşit în vară”. ^ Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a prins finalul meciului, venind pentru prima oară la stadion după disputa din vară, cu Hajduk Split, din Europa League. Vestea i-a surprins pe fotbaliştii ieşeni, care aşteaptă în continuare măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor financiare. În caz contrar, pe 15 decembrie, când se împlinesc trei luni de salarii restante, mai mulţi jucători au anunţat că îşi vor depune memorii pentru a-şi încasa banii la care au dreptul şi a deveni liberi de contract. Chirica a spus că nu crede că se va ajunge la acel punct. “Nu sunt un duşman al fotbalului, vreau doar să respectăm anumite principii de lucru. Nu am văzut din partea conducerii clubului un răspuns la propunerile pe care le-am făcut” , a mai precizat primarul Iaşului.
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Neagoe: “Am făcut o primă repriză foarte bună, am controlat-o în totalitate. După pauză, deşi nu am cerut, băieţii s-au retras puţin, probabil şi speriaţi să nu ia gol. Totuşi, am avut şi aşa mai multe ocazii de gol. Am obţinut o victorie meritată, iar băieţii au dovedit încă o dată că au caracter. Ar fi păcat ca această echipă frumoasă să se destrame. Eu sunt sigur că până la sfârşitul meciurilor oficiale nu va pleca nimeni, însă, dacă nu se rezolvă nimic, vor fi puse memorii pentru ca jucătorii să devină liberi”.
Emil Ursu: “Ne-au dominat în prima repriză, însă apoi ne-am revenit. Ne-am creat ocazii, aşa că eu consider că meritam un rezultat de egalitate. Decizia de a-i exclude din lot pe Feussi, Constantinescu şi Mamele am luat-o eu, sunt jucători care nu se mai încadrează în proiectul clubului. Şi decizie de a-l menţine pe Bălgrădean rezervă îmi aparţine”.
 
 


foto Adrian Cuba  AGERPRES
 
 

Comentarii