Băieţel de 4 ani ars de o sticlă aruncată din greşeală de tatăl lui

luni, 17 august 2015, 01:56
2 MIN
 Băieţel de 4 ani ars de o sticlă aruncată din greşeală de tatăl lui

Un băieţel de patru ani din Probota, internat la Spitalul de Arşi din Capitală, trece prin momente dificile din cauza unui accident stupid petrecut în curtea părintească.

Denis s-a ales cu arsuri de gradele I, II şi III pe faţă, mâini şi picioare pentru că tatăl său a aruncat din mână o sticlă de plastic încinsă de foc în direcţia copilului. Ac­cidentul a fost involuntar, potrivit medi­cilor, întrucât tatăl voia să stingă flăcările unui grătar, însă până să-şi umple sticla cu apa, aceasta s-a încins, bărbatul fiind nevoit să o arunce din mână. Din nefericire, în preajma sa se afla micuţul care a fost astfel grav rănit.

„Elicopterul SMURD a fost solicitat la o intervenţie în Probota la un minor cu arsuri de gradele I, II şi III, arsuri localizate la nivelul feţei, membrelor superioare bilateral şi la o gambă. Minorul a  fost dus la Pediatrie, după care transferat la Bucureşti“, după cum a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Conform urgentiştilor de la Spitalul „Sf. Maria“, starea copilului era stabilă, însă protocoalele medicale prevăd pentru arsuri circulare transferul către Ca­pitală. „Copilul avea arsuri pe 25% su­prafaţă corporală şi a fost dus la Bucureşti pentru că aceasta este indicaţia în caz de arsură circulară“, a arătat dr. Cătălina Io­nescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria“.
 

Comentarii