Bărbat cu condamnări ce depăşesc 40 de ani, eliberat în aprilie şi arestat din nou

miercuri, 27 mai 2015, 22:07
3 MIN
 Bărbat cu condamnări ce depăşesc 40 de ani, eliberat în aprilie şi arestat din nou

Un bărbat de 62 de ani, din Braşov, care a fost condamnat prima dată în 1978, iar de atunci şi până în prezent a acumulat peste 30 de dosare, având condamnări care însumează 43 de ani, a fost eliberat condiţionat în aprilie, iar, marţi a fost din nou reţinut după ce a înşelat o bătrână.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, bărbatul a fost eliberat condiţionat din închisoare în luna aprilie, iar marţi dimineaţă a fost prins de locatarii unui bloc de pe Calea Bucureşti din Braşov, după ce a încercat să înşele o pensionară de 80 de ani.

Astfel, bărbatul, îmbrăcat la costum, cu pălărie, ochelari şi o geantă diplomat, a mers la uşa bătrânei şi i-a spus că este medic şi că îi poate procura medicamente gratuite pe parcursul întregului an în schimbul unei sume de bani. Câţiva locatari şi-au dat însă seama că bărbatul voia să o înşele pe femeie, astfel că l-au imobilizat şi au anunţat Poliţia.

”Secţia 4 Poliţie Braşov a fost sesizată telefonic prin 112 că, într-un bloc de pe Calea Bucureşti din municipiul Braşov, a fost imobilizat un bărbat. Poliţiştii s-au deplasat imediat în blocul menţionat, unde au identificat un bărbat de 62 ani din municipiul Braşov, imoblizat de câteva persoane care locuiesc în bloc“, a spus, miercuri, Liviu Naghi.

Până la sosirea oamenilor legii, bărbatul i-a ameninţat pe locatari şi pe bătrână.

În urma investigaţiilor poliţiştilor, s-a stabilit că bărbatul, Mihai Clipea, o mai vizitase pe bătrână şi în urmă cu două săptămâni, în 16 mai, imediat după eliberarea din închisoare. Atunci, Clipea a pretins că este angajat al Casei de Sănătate Braşov şi a determinat-o pe femeie să-i dea 250 de lei, pentru că nu ar fi plătit o cotizaţie pentru cardul de sănătate, a mai spus Liviu Naghi.

”Suspectul, care este recidivist, cu fapte similare comise începând din anul 1978, a fost eliberat condiţionat din penitenciar în luna aprilie 2015, având de executat un rest de pedeapsă de 775 zile. Suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru tentativă de înşelăciune, ameninţare, violare de domiciliu şi înşelăciune, urmând ca miercuri să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă“, a mai spus reprezentantul Poliţiei Judeţene Braşov.

Şi în aprilie 2013, Mihai Clipea a fost eliberat din închisoare, iar după o lună de libertate a fost din nou arestat după ce a înşelat doi pensionari, cărora le-a spus că este funcţionar public şi că o să le mărească pensiile, dacă plătesc o taxă "de dosar" de 250 de lei. În mai 2014, el a fost condamant la patru ani de închisoare cu executare, fiind eliberat condiţionat în aprilie 2015.

Mihail Clipea s-a născut la Reghin, judeţul Mureş, în 1952, apoi s-a stabilit în Braşov. El a fost condamnat prima dată în 1978, pentru înşelăciune, iar de atunci a acumulat peste 30 de dosare şi 39,6 ani de condamnări.

Începând din anii ’70, Clipea a înşelat oamenii, pretinzând că este procuror, ofiţer al fostei Securităţi, inspector de metrologie, funcţionar de primăriei, diplomat, medic sau farmacist. De-a lungul timpului, a încercat să vândă, folosind acte false, Cimitirul Eroilor Sovietici, statui publice sau Parcul Central din Braşov, spunând: "Cât timp există fraieri, poţi vinde orice".

În închisoare, Clipea scrie fabule despre poliţişti şi procurori sau epigrame şi poezii pe care le oferă apoi anchetatorilor săi. (Mediafax)

Comentarii