Bază Wizz Air la Iaşi şi 5 noi rute? Şeful aeroportului nu a infirmat informaţia

miercuri, 11 noiembrie 2015, 02:58
2 MIN
 Bază Wizz Air la Iaşi şi 5 noi rute? Şeful aeroportului nu a infirmat informaţia

Informaţia a fost publicată de un foarte bine informat site de profil. Şeful aeroportului ieşean a refuzat să confirme sau să infirme.

Primăvara viitoare ar putea aduce noi curse de pe aeroportul ieşean. Un site de specialitate a publicat informaţia conform că­reia Wizz Air ar urma să-şi des­chidă de anul viitor o bază la Iaşi, căreia să-i aloce un avion. Com­pania ar intenţiona să deschidă totodată cinci rute noi cu plecarea de la Iaşi. Informaţia nu a fost confirmată de directorul Aero­portului, Marius Bodea, dar nici nu a fost infirmată explicit de acesta.

„Nu ar fi o mişcare surprinzătoare pentru noi dacă Wizz Air şi-ar deschide o bază la Iaşi, având în vedere dinamica noastră, dezvoltarea Aeroportului şi a întregii zone. Noi ne dorim pozi­ţionarea cât mai multor companii la Iaşi. Întotdeauna am considerat ca o cheie a dezvol­tării pluralismul de companii şi destinaţii, nu doar cel de rute“, ne-a declarat Bodea.

Wizz Air operează de la Iaşi din decembrie anul trecut, când au început zborurile spre Treviso, urmate de Bergamo şi Londra Luton. Baza Wizz Air ar fi a doua deschisă de o companie aeronautică la Iaşi, după ce o mişcare similară a fost anunţată de Blue Air. Şi Tarom are o aeronavă dedicată zborurilor la Iaşi, chiar dacă nu a deschis o bază propriu-zisă.

Surse din domeniul aeronautic susţin că Wizz Air ar urma să deschidă din aprilie curse pe destinaţii operate deja de Blue Air, dar şi rute noi.

Din primăvară, şi compania Austrian Airlines urmează să-şi extindă operaţiunile la Iaşi. Astfel, cursa Iaşi – Viena va avea 7 frecvenţe săptămânale, faţă de doar cinci în prezent. Cursa Iaşi – Viena va deveni astfel singura cursă externă cu frecvenţă zilnică.

Comentarii