Beţi apă fără să vă fie sete! Canicula aduce tot mai mulţi ieşeni la spital

marți, 21 iulie 2015, 01:53
1 MIN
 Beţi apă fără să vă fie sete! Canicula aduce tot mai mulţi ieşeni la spital

Vremea caniculară pune probleme ieşenilor. Temperaturile de peste 30 de grade din ultimele zile au afectat în principal persoanele mai în vârstă, dar şi pe cele cu probleme de sănătate.

“În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) au fost mai mulţi pacienţi, în general în vârstă, care au prezentat în principal sindroame vertiginoase, ameţeli, care au fost văzute de medicii din ORL, medicină internă şi neurologie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Spiridon”.

În această perioadă caniculară, medicii recomandă populaţiei să consume fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

 

 

Comentarii