Bomba bombelor la partidoi: O lista a lui Cât Ia a ajuns la Drac Nea!

vineri, 10 martie 2017, 02:50
3 MIN
 Bomba bombelor la partidoi: O lista a lui Cât Ia a ajuns la Drac Nea!

Vă povesteam noi ieri aicea pe îndelete despre cine ar avea şanse şi cine nu, dintre cei de pe lista celor opt propuneri de secretari de stat făcute de filiala ieşeană a partidoiului pentru conducerea centrală de la Bucureşti, totul ca să mai curmăm din emoţiile chinuitoare ale celor în cauză şi ale celor din spatele lor care aşteaptă cu sufletul la gură veşti bune, ca să spere şi ei la ceva pentru sufleţelul lor. 

Ei bine, stimaţi telespectatori, cică între timp lucrurile s-au complicat şi mai tare în privinţa acestor desemnări de pe Bahlui, după ce, zice-se, la şeful de partid Drac Nea ar fi ajuns o nouă listă trimisă de la Iaşi, în completarea celei vechi.

Dacă vechea listă conţinea, spre mirarea multora, numai nume de prin filiala municipală, controlată de premarele disident, şi făcută după votul din beroul judeţean în urma unui negoţ, de data aceasta ar fi vorba, zice-se, de o listă alcătuită la ceas de seară de un personagiu din tabăra adversă, asumată cap-coadă de, ca să vezi, dipotatul boxeor Cât Ia, şi care ar fi cam în răspăr şi cu muniţipul, şi cu judeţul!

Şi nu, nu pentru că pe listă sunt nume precum Cassius Clay, Mike Tyson sau altele de acest calibru, ci, zice-se, numai nume deromânaşi verzi, din boborul pesedist local, taman buni de făcut şefi prin ministere după filosofia boxerească. Amicul Archibald Tănase ne şopteşte că a apucat să arunce în viteză un ochi pe liste şi a văzut câte ceva. Ia’n pofteşte dară aicea mai aproape şi spune-ne, pentru pulsuleţul următor, ce şi cum devine chestiunea!

Aţi crezut că Surzilă s-a pensionat? Ei, şi voi acuma…

Aşadar, amicul Archie spune că taman înainte ca dipotatul boxeor să bage în mănuşă lista cu pricina trimisă la Drac Nea, aceasta s-a crăpat puţin de la vânt şi, când colo, ce credeţi că a zărit în capul ei, unde începeau numele cu propuneri pentru dregătorii la Bucale?

Nu, n-o să ghiciţi în veci, dragilor: era nici mai mult nici mai puţin decât numele lui Surzilă, fostul trădător portocaliu ajuns apoi la partidoi, căruia în anumite cercuri i se mai spune şi Kaghebilă, zău că nu ştim de la ce. Trăgând apoi cu urechea pe ici pe colo, tot minunându-se de un aşa nume pe lista lui Cât Ia, amicul Archie a aflat chiar mai multe. Anume, de-un par egzamplu, că Surzilă trage sfori şi curmeie de mai multă vreme, şi că acestea ar fi ajuns până la Drac Nea, căruia îi tot susură pe canale specifice că el ar fi cel mai nimerit şef de filială pentru momentul actual, că nimeni nu-i ca el, cu oi multe şi cornute, dar şi cu câini mai bărbaţi şi cai răsfăţaţi.

Acuma, stând strâmb şi gândind drept, amintindu-ne şi de o propunere făcută de fostul sinator Cucioc mai an, după înhăţarea lui Jiji, cum că boxeorul Cât Ia ar fi un şef bun de filială, mai amintindu-se căci Cât Ia este asociat la biznisuri cu famiglia Cucioc, mai amintindu-ne şi de vechea dar actuala prietenie dintre Cucioc şi Surzilă, care se cam văd cică în fiecare uichend ca să pună ţara la cale, iote că am cam putea trage o mică dar vioaie concluziune, nu-i aşa? De-un par egzamplu, că cine sapă groapa altuia departe ajunge, şi că cine se trezeşte de dimineaţă cade în ea…

Comentarii