Cafeaua comestibilă sau cum să reduci risipa de hârtie a ceştilor de unică folosinţă

marți, 21 octombrie 2014, 21:52
1 MIN
 Cafeaua comestibilă sau cum să reduci risipa de hârtie a ceştilor de unică folosinţă

Deşi e greu de imaginat cum ne-am putea dezvăţa de un obicei aşa de împământenit în rutinele zilnice – băutul cafelei -, poate o cauză nobilă ne-ar putea face să ne schimbăm tabieturile.

Doi studenţi americani, măcinaţi de faptul că nu se trezeau niciodată la timp pentru a-şi bea cafeaua în tihnă acasă şi că erau nevoiţi să-şi cumpere cafea la pachet, au venit cu o soluţie ingenioasă: batonul de cafea comestibil.

CoffeeBar conţine echivalentul de cofeină al unei ceşti de espresso şi, dincolo de faptul că nu necesită timp prealabil de preparare – el putând fi cumpărat de-a gata – are avantajul că nu contribuie la risipa de hârtie sau de plastic, pe care o alimentează recipientele de unică folosinţă. În Statele Unite, de pildă, un angajat aruncă, în medie, la gunoi 500 de ceşti de unică folosinţă pe an. CoffeeBar ar putea reduce semnificativ acest număr, ambalajul în care este livrat fiind realizat de material reciclabil.

Citeşte mai multe pe totb.ro

 

Comentarii