Când nu apar greşeli individuale

miercuri, 08 martie 2017, 02:43
3 MIN
 Când nu apar greşeli individuale

CSM a obţinut primul succes din acest an, în deplasare, cu FC Voluntari, succesul fiind generat şi de prospeţimea fizică superioară a oaspeţilor

CSM Politehnica Iaşi a bifat luni primul succes din acest an. După patru tentative nereuşite, în care a obţinut o singură remiză, echipa pregătită de Eugen Neagoe a câştigat în 2017, trecând de FC Voluntari, în deplasare, cu 1-0.

După cum am precizat şi în cronica meciului, succesul ieşenilor a fost meritat, majoritatea cifrelor statistice susţinând justeţea victoriei CSM. Posesia a fost a Iaşului, (48-52%), raportul ocaziilor (2-3) şi al barelor (0-1) – la fel, la cornere CSM s-a impus detaşat (1-7), la şuturi tot Iaşul a câştigat (7-9), Voluntari  fiind doar mai precisă (6-2 la încercări cadrate).

Explicaţia rezultatului final ţine, în primul rând, de faptul că ieşenii nu au mai comis greşeli individuale mari, erori care au determinat rezultatele negative din precedentele partide. Cu o apărare sigură, cu un portar în formă, CSM nu a avut emoţii prea mari în a păstra poarta intactă.

Prospeţimea fizică a fost un alt capitol care a dus la înclinarea balanţei partidei, cifrele din actul doi (gazdele au avut doar 44% din timp posesia, a şutat abia în prelungiri şi nu au avut niciun corner!) fiind relevante. La acest capitol trebuie punctate şi meritele oaspeţilor, care au avut o atitudine mai bună şi o prospeţime fizică superioară. Ultimul element era de aşteptat să apară, ţinând cont de faptul că antrenorul gazdelor, Florin Marin, a mizat pe o linie mediană formată exclusiv din jucători vârstnici, Marinescu, Cernat şi Lazăr, toţi având probleme legate de capacitatea de efort, iar primii doi, în plus, şi de faza defensivă a jocului. Profitând de ruperea mijlocului gazdelor, Iaşul a pus, treptat, stăpânire pe joc şi chiar dacă benzile nu au rulat în media echipei, Ciucur şi Ştefănescu fiind şterşi, victoria s-a concretizat. Aceasta şi pentru că antrenorul Iaşului, Eugen Neagoe a mutat inspirat, golul fiind rodul colaborării unui jucător redistribuit din centru în banda dreaptă, Böle, cu altul introdus pe parcursul actului doi, Golubovic.

În concluzie, chiar dacă meciul a fost, pe ansamblu, fără prea multă culoare, CSM a mai salvat astfel cât de cât jalnica impresie lăsată până acum şi porneşte în play-out cu un avans ceva mai liniştitor, de cinci puncte, faţă de locul care duce la baraj.

Pentru a avea însă în continuare un sezon fără emoţii, Iaşul trebuie să continue urcuşul de exprimare în faza a doua a campionatului, în care miza punctelor va genera, cu siguranţă, dispute extrem de aspre. Conform programului stabilit, CSM Politehnica va juca primul meci din play-out, sâmbătă, de la ora 18:00, cu Concordia Chiajna, în Copou.

CSM-catalog

Grahovac (7) – sigur în tot ce a făcut, a avut două intervenţii importante, în minutul 43, în faţa lui Ivanovici şi în prelungiri, după lovitura liberă executată de Coman.

Bosoi (6) – a început mai modest, a crescut în actul doi.

Mihalache (6) – sigur.

Frăsinescu (6) – atent.

Ţigănaşu (6) – ceva probleme în defensivă, un şut periculos în minutul 40, mingea muşcând bara.

Răuţă (6) – muncitor.

V. Gheorghe (6) – harnic.

Ciucur (4) – nimic nu-i iese!

Böle (7) – a pasat decisiv la gol, a mai avut câteva sclipiri.

Ştefănescu (5) – puţine raiduri periculoase.

Cristea (6) – a fost la un pas de gol în minutul 21, când a reluat spectaculos, a dat câteva pase foarte bune, a scos multe faulturi.

Golubovic (7) – a marcat un gol frumos.

Mitic a intrat în minutul 76 iar Panţîru în prelungiri.

Comentarii