Cântăreaţa Selena a primit postum o stea pe Walk of Fame din Hollywood, la peste 20 de ani după ce a fost ucisă

sâmbătă, 04 noiembrie 2017, 17:58
2 MIN
 Cântăreaţa Selena a primit postum o stea pe Walk of Fame din Hollywood, la peste 20 de ani după ce a fost ucisă

Cântăreaţa Selena Quintanilla-Pérez, supranumită ”Regina muzicii tejano”, a primit postum, vineri, o stea pe Walk of Fame din Hollywood, la peste două decenii după ce artista a fost ucisă, informează CNN.

La ceremonie a fost prezentă familia cântăreţei, precum şi Eva Longoria, care a spus că Selena a avut o influenţă majoră asupra carierei şi identităţii ei.  ”Aceasta nu este o stea doar pentru Selena, ci pentru toate femeile latine”, a spus Eva Longoria. ”Deşi a fost luată de lângă noi mult prea devreme, acum avem ceva permanent în memoria ei, care poate fi văzut de generaţiile viitoare”, a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Fanii cântăreţei prezenţi la ceremonie s-au arătat încântaţi de eveniment. ”Nu ar fi trebuit să dureze atât de mult pentru ca Selena să primească o stea pe Walk of Fame din Hollywood”, a scris o fană a cântăreţei pe Twitter.

Selena Quintanilla-Pérez (16 aprilie 1971 – 31 martie 1995), cunoscută publicului cu numele Selena, a fost o cântăreaţă, compozitoare, actriţă, model şi creatoare de modă de origine mexicano-americană. Supranumită ”Regina muzicii tejano”, contribuţiile ei la muzică şi modă au făcut-o să devină una dintre cele mai cunoscute artiste mexicane-americane de la sfârşitul secolului al XX-lea. Între hiturile ei se numără ”Bidi Bidi Bom Bom”, ”Dreaming of You” şi ”Como La Flor”. În 1994, a câştigat un premiu Grammy la categoria "Cel mai bun album Mexicano-American", cu ”Selena Live!”. Albumele ei s-au vândut în peste 65 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Celebritatea Selenei a crescut după ce a fost asasinată la vârsta de 23 de Yolanda Saldívar, preşedinta fan-clubului său. La două săptămâni de la moartea sa, George W. Bush, guvernatorul statului Texas, a declarat data naşterii cântăreţei „Ziua Selenei” în Texas. În 1997, compania Warner Bros. a produs un film biografic dedicat ei, cu Jennifer Lopez în rol principal. În 2006, a fost inaugurat un muzeu şi a fost dezvelită o statuie din bronz în mărime naturală în memoria Selenei. Monumentul, denumit ”Mirador de la Flor”, este expus în Corpus Christi, Texas.

Comentarii