Sex oral plătit cu dulciuri şi colaci

Caz incredibil de abuz sexual petrecut la Iaşi, cu nu mai puţin de şase copii implicaţi

marți, 26 martie 2013, 02:50
3 MIN
 Caz incredibil de abuz sexual petrecut la Iaşi, cu nu mai puţin de şase copii implicaţi

Un tânăr de 25 de ani, victimă a unui abuz sexual în copilărie, a momit şase băieţi cu vârste între 11 şi 13 ani, cărora le-a făcut sex oral în spaţii publice. Minorii au primit de la deviatul sexual bani, dulciuri sau colaci. Agresorul a fost trimis în judecată pentru şase infracţiuni de act sexual cu un minor.

Un dosar cum nu s-a mai văzut a fost finalizat ieri de procurorii Par­chetului de pe lângă Jude­cătoria Iaşi. Un tânăr de 25 de ani, din Iaşi, a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor după ce a momit şi plătit şase băieţi de 11, 12 şi 13 ani pentru a întreţine relaţii sexuale cu el. În rechizitoriu se menţionează că Mihai Bogdan Şumulea aborda minorii care umblau brambura pe stradă sau proveneau din familii dezorganizate, după care, în schimbul unor sume modice sau dulciuri, le solicita să îl lase să le facă sex oral. Procurorii au reţinut două astfel de fapte, petrecute în luna ianuarie şi februarie. Prima dată, doi minori au întreţinut raporturi sexuale cu tânărul într-o scară de bloc, iar a doua oară, deviatul sexual ar fi prestat sex oral la patru minori, într-un veceu al dispensarului public din Voineşti.

Inculpat, abuzat sexual în copilărie

Potrivit rechizitoriului, pe 10 ianuarie, doi minori de 13 ani ce îşi duc veacul în cartierul Mircea şi cerşesc pentru a face rost de bani de dulciuri, ţigări sau substanţe halucinogene au fost abordaţi de Şumulea. Tânărul le-a propus minorilor ca, în schimbul a 10 lei, să îl lase să le facă sex oral. „Minorii au fost de acord şi, împreună, s-au deplasat spre strada Cerna, intrând printre blocuri, pe o alee şi mergând la o scară la care au ajuns sărind un gard de plasă de sârmă. Deşi uşa scării era închisă, cei trei au rămas în exterior; inculpatul a cerut minorilor să-şi dea pantalonii jos, făcând şi el acelaşi lucru, apoi, a început să presteze sex oral fiecăruia dintre cei doi minori“, au precizat procurorii. O locatară a observat grozăvia şi l-a anunţat pe soţul ei, care a anunţat Poliţia. Mihai Bogdan Şumulea a fost dus apoi la secţie, unde a dat declaraţii, oamenii legii stabilind să-l cerceteze în stare de libertate.

Şumulea nu s-a liniştit însă şi a recidivat după o lună şi jumătate. Pe 25 februarie, tânărul a abordat alţi patru minori din Voineşti, cel mai mic de 11 ani iar cel mai mare de 13 ani, cărora le-a făcut propuneri asemănătoare. Procu­rorii au arătat că băieţii au fost racolaţi de Şumulea imediat după ce au ieşit de la şcoală. A mers cu ei la un magazin unde a cumpărat colaci, cornuri şi bomboane, după care s-au deplasat împreună la un veceu din spatele dispensarului medical din localitate. Acolo, Şumulea a prestat câte un raport sexual oral fiecăruia dintre minori. „La final, inculpatul le-a oferit câte un leu, iar lui F.C.-Ş. i-a dat suma de 5 lei, propunându-i să întreţină cu el un raport sexual anal, minorul fiind partea activă. Minorul a refuzat, cu toţii ieşind din incinta toaletei, inculpatul spunându-le că va reveni să se întâlnească cu ei în acelaşi loc peste câteva zile“, se mai arată în rechizitoriu. Minorii au povestit câteva zile mai târziu unor rude, iar ulterior a fost se­sizată şi Poliţia. Mihai Şumulea a fost arestat preventiv. În timpul audierilor, tânărul a declarat că îşi satisface poftele sexuale astfel în „mod obişnuit“, racolând băieţi în vârstă de până la 15 ani. De asemenea, el a mai menţionat că a fost abuzat sexual pe când era copil. Riscă acum să înfunde puşcăria.
 

Comentarii