Cazul derbedeului ieşean Vandam, cât pe ce să ajungă în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

miercuri, 26 noiembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Cazul derbedeului ieşean Vandam, cât pe ce să ajungă în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Asta pentru că numai CSAT poate lua decizia de a acorda protecţia SPP unui om politic, aşa cum ceruse senatorul Agrigoroaei după ameninţările primite.

Cazul conflictului dintre senatorul PPDD Ionel Agrigoroaei şi clanul Tănase era să ajungă pe masa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Senatorul a solicitat protecţie, afirmând că îşi simte siguranţa personală şi chiar viaţa ameninţate de Vandam Constantin, membru al clanului Tănase. „De la comisia de apărare din cadrul Senatului m-au trimis la SPP. Acolo, mi-au zis că orice aprobare privind paza unei persoane se dă prin CSAT. Ar trebui să fac o solicitare la CSAT, ceea ce ar fi totuşi prea mult. Chiar dacă pentru mine personal este o chestiune deosebit de importantă, ar fi penibil să mă adresez CSAT cerându-i să discute problemele unui senator“, a spus Agrigoroaei.

Acesta a afirmat totuşi că pentru prima oară în ultimele săptămâni a dormit fără griji, simţindu-se în siguranţă. „Luni noaptea a fost prima noapte în care nu s-a mai întâmplat nimic. A fost linişte, în sfârşit. Sunt convins că, pe plan local, Poliţia a luat măsurile necesare. M-am simţit în siguranţă“, a precizat se­natorul.

Agrigoroaei a făcut sâmbătă o plângere penală la Poliţie şi a adresat o interpelare vicepremierului Gabriel Oprea, în care susţinea că viaţa îi este în pericol. Con­flictul dintre senator şi Vandam Constantin a început după ce acesta din urmă a cumpărat la licitaţie un cat al vilei în care locuieşte Agrigoroaei, cei doi ajungând să locuiască astfel în aceeaşi curte. Agrigo­roaei susţine că a fost ameninţat în numeroase rânduri de Vandam Constantin şi apropiaţii acestuia, pentru a fi determinat să le cedeze întreaga vilă la un preţ preferenţial.

Totul a culminat cu săparea unei gropi în curtea casei, despre care Constantin i-ar fi spus senatorului că îi va fi mormânt.

CITEȘTE ȘI:

Intimidare de tip mafiot la adresa unui senator. I-au săpat mormântul în curtea vilei

Comentarii