Ce părere aveţi de o promenadă prin pădurea Breazu? Planurile Primăriei

marți, 16 septembrie 2014, 08:42
2 MIN
 Ce părere aveţi de o promenadă prin pădurea Breazu? Planurile Primăriei

Primăria intenţionează să amenajeze un parc de agrement în pădurea Breazu. Primarul Gheorghe Nichita a declarat ieri că deja s-au iniţiat demersurile în acest scop. Parcul de agrement ar urma să fie înfiinţat în pădurea Breazu, unde este disponibilă o suprafaţă de 8 hectare de teren.

Proiectul Primăriei ar presupune amenajarea pădurii cu alei pietonale şi mobilier urban. „Am dat dispoziţia celor de la Urbanism să facă ridicări topo, să facă o inventariere a tot ceea ce înseamnă arbori şi împreună cu comisiile de specialitate din Primărie să găsească o formulă de amenajare a unui parc astfel încât să mai creăm încă o zonă de agrement a Iaşului, alta decât Ciricul“, a spus primarul Gheorghe Nichita. Proiectul ar urma să fie implementat din fondurile proprii ale Primăriei, în condiţiile în care investiţia nu ar fi una ridicată. De altfel, zona a fost deja reabilitată printr-un proiect european în cadrul căruia Primăria a modernizat aleea Mihail Savodeanu şi a reabilitat trotuarele până în Breazu.

„Îmi dau seama că zona Copou este foarte aglomerată, atât Grădina Copou, cât şi Parcul Expoziţiei, în fiecare weekend sunt arhipline şi mai încercăm să creăm o alternativă. Dacă lumea tot vine în zona Copoului să găsească şi Breazu, care nu este foarte departe de Copou. Pe de altă parte, avem şi Universitatea Agronomică, avem Liceul Agricol, şi Şcoala Normală, şi Seminarul Teologic, deci avem unităţi de învăţământ importante care pot să creeze o promenadă foarte importantă şi pentru acest parc“, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

 

Comentarii