Ce vă aşteaptă, fetelor!

luni, 16 noiembrie 2015, 02:32
3 MIN
 Ce vă aşteaptă, fetelor!

 Viitoarea adversară a româncelor, Cehia a învins Rusia în finala Fed Cup, dovedind că este din nou cea mai bună echipă feminină de tenis din lume.  Mergea şi Bopanna i-au învins pe gemenii Bryan la Turneul Campionilor de la Londra

 
 
* Finala Cupei Federaţiei (FedCup) la tenis feminin, disputată la Praga între echipele Cehiei şi Rusiei a avut un final palpitant. În primul meci, sâmbătă, Petra Kvitova a învins-o cu 2-6, 6-1, 6-1 pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova şi a adus avantaj pentru ţara gazdă. Însă Maria Şarapova şi-a arătat valoarea în partida cu Karolina Pliskova. A treia jucătoare a lumii a învins-o cu 6-3, 6-4 pe tânăra sportivă cehă, egalând scorul după prma zi.  Ieri, Cehia a vibrat la unison pentru Kvitova în partida cu Şarapova, dar jucătoarea cehă n-a reuşit decât să câştige primul set cu 6-3. În continuare, Maşa şi-a adjudecat următoarele seturi, scor 6-4, 6-2 şi, după un meci de două ore şi 33 de minute, a readus Rusia în avantaj. Dar Karolina Pliskova a reuşit să egaleze din nou scorul, după ce a învins-o cu 6-3, 6-4 într-o oră şi 36 de minute pe Pavliucenkova. Astfel încât decizia a fost dată de întâlnirea de dublu, în care s-au confruntat echipele Karolina Pliskova /Barbora Zahlavova (Cehia) şi Anastasia Pavliucenkova /Elena Vesnina (Rusia). După un meci care a durat două ore şi 11 minute, perechea cehă s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-2. obţinând a patra victorie în ultimii cinci ani în Fed Cup. Reamintim că echipa Cehiei, care a câştigat şi ediţia 2014 a competiţiei, va fi adversara României în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup de anul viitor. întâlnirea va avea loc în perioada 6-7 februarie la Cluj.
* Tot ieri, a început la Londra Turneul Campionilor, adică finala circuitului ATP, compusă dintr-un turneu de simplu şi unul de dublu. Reamintim că la această ediţie participă, în premieră, doi jucători români, Horia Tecău şi Florin Mergea, în cupluri diferite. Ieri, în grupa A, din care face perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna, cuplul Jamie Murray/John Peers (Marea Britanie/Australia) a învins cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, scor 7-6, 3-6, 11-9, după o oră şi 40 de minute. Aseară,. Mergea şi Bopanna, au dovedit din nou că sunt “naşii” gemenilor Bryan, câştigând cu 6-4,6-3.În cealaltă grupă, astăzi, perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer va întâlni cuplul Marcin Matkowski / Nenad Zimonjic (Polonia / Serbia), în celălalt meci confruntându-se echipele Iva Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia) şi Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut (Franţa).
În grupa A a turneului de simplu, care poartă numele fostului mare tenisman american Stan Smith, liderul mondial Novak Djokovic a dispus în numai 65 de minute, scor 6-1, 6-1. Din această grupă mai fac parte elveţianul Roger Federer şi cehul Tomas Berdych.
 
* Marius Copil s-a oprit în semifinalele turneului challenger de 85 mii de euro de la Bratislava. Tenismanul român a trecut, în sferturi, cu 7-6, 5-7, 6-3 de francezul Edouard Roger-Vasselin (131 ATP, nr. 8), însă s-a oprit în semifinale în faţa jucătorului rus venit din calificări, Egor Gherasimov (324), scor 6-7, 6-2, 2-6. Gherasimov a reuşit să câştige şi finala, 7-6, 7-6 cu slovacu Lukas Lacko.
* Ana Bogdan (161 ATP) a câştigat turneul ITF de la Bath (Marea Britanie), dotat cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari. În finală, Ana a învins-o cu de 6-3, 4-6, 6-1, după două ore şi două minute, pe Ana Vrljic (Croaţia, 234),
* Perechea Alexandra Cadanţu/Lesley Kerkhove (România/Olanda), cap de serie numărul 1, a câştigat proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Equeurdreville (Franţa), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Cadanţu şi Kerkhove au învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, cuplul Elizaveta Ianciuk/Sherazad Reix (Ucraina/Franţa), cap de serie 3. Alexandra Cadanţu a jucat vineri şi la simplu la Equeurdreville. Românca a fost eliminată în sferturile de finală chiar de partenera sa de dublu, Lesley Kerkhove, scor 3-6, 7-6, 4-6.
 
 
 

Comentarii