O nouă carte din colecţia Top 10+, Editura Polirom

”Cimitirul din Praga”, de Umberto Eco

luni, 27 aprilie 2015, 01:10
2 MIN
 ”Cimitirul din Praga”, de Umberto Eco

Cartea are în centru aventurile misteriosului Simonini, un personaj ciudat, cu lacune de memorie şi dublă personalitate.

Cimitirul din Praga are în centru aventurile misteriosului Simonini, un personaj ciudat, cu lacune de memorie şi dublă personalitate. Nu se ştie exact cu ce anume se ocupă – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori şi acte oficiale, din moment ce guvernanţii, poliţia şi serviciile secrete din multe tări sunt interesate de munca lui şi vor să-l angajeze.

În documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse şi cu ceasul ale cărui limbi se învârt în sens contrar celui obişnuit.

DESPRE AUTOR

Umberto Eco (n. 1932) este, în anii ’60, unul dintre reprezentanţii de frunte ai avangardei culturale italiene. A predat la cele mai faimoase universităţi din lume, devenind Doctor Honoris Causa a peste cincizeci dintre ele. A scris romane devenite în scurt timp celebre, studii de semiotica, estetică şi teorie literară şi numeroase articole cu teme dintre cele mai diverse. Din opera sa, la Editura Polirom au apărut "În ce cred cei care nu cred" (in colaborare cu Carlo Maria Martini), "În căutarea limbii perfecte", Misterioasa flacară a reginei Loana, Trei povestiri, Pendulul lui Foucault, Cum se face o teză de licenţă, Limitele interpretarii, Apocaliptici şi integraţi. Comunicaţii de masă şi teorii ale culturii de masă, A spune cam acelaşi lucru. Experienţe de traducere, Insula din ziua de ieri, De la arbore spre labirint. Studii istorice despre semn şi interpretare, Kant şi ornitorincul, Cum ne construim duşmanul, Confesiunile unui tânăr romancier şi Cimitirul din Praga.

De marţi, 19 mai 2015, la toate chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: "Cimitirul din Praga", de  Umberto Eco.

Pret: 10 lei

Partener: Compania Antibiotice – 60 de ani de continuitate şi performanţă românească


 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii