Cinci factori care nu au legatura cu dieta, dar care va pot influenta greutatea

joi, 05 martie 2015, 21:54
2 MIN
 Cinci factori care nu au legatura cu dieta, dar care va pot influenta greutatea

Auzim din ce in ce mai des ca pierderea kilogramelor in plus se realizeaza prin numararea caloriilor. Dar, de multe ori acest lucru nu este adevarat. Este foarte posibil ca stresul sau lipsa somnului sa va afecteze silueta, rfelateaza medlive.hotnews.ro

Noile cercetari arata ca mult mai multi factori referitori la mediu sau la stilul de viata joaca un rol crucial in influentarea metabolismului. Care sunt cei cinci factori, independenti de dieta, care va afecteaza greutatea?

Aditivii artificiali 

Cercetarile de la Universitatea din Georgia au descoperit dovezi care atesta ca aditivii artificiali, folositi in multe alimente procesate, ar putea fi asociati cu probleme de metabolism, precum intoleranta la glucoza si obezitatea.

Cum puteti combate problema: Este esential sa cititi etichetele alimentelor pe care le cumparati si sa mancati “curat”.

Muncitul in ture

Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au descoperit ca persoanele care lucreaza tura de noapte ard mai putine calorii intr-un interval de 24 de ore decat cei care lucreaza dupa un program normal. Diferenta poate duce la ingrasare, chiar si fara cresterea numarului de calorii.

Cum puteti combate problema: Daca lucrati atunci cand majoritatea persoanelor dorm, indreptati-va atentia catre alimentele bogate in substante nutritive care va ofera senzatia de satietate si creste rata metabolica. (ex: legume proaspete, fructe, fasole)

Criticile referitoare la greutate

Cercetatorii de la Universitatea din Londra au descoperit ca pe o perioada de patru ani de zile, persoanele care au suferit “discriminare in ceea ce priveste greutatea lor” s-au ingrasat si mai mult.

Cum puteti combate problema: Cel mai probabil nu veti putea controla sustinerea pe care cei din jurul dumneavoastra vi-o ofera, dar exista cateva tehnici eficiente pentru a va imbunatati starea mentala. Spre exemplu, meditatia va va reduce stresul si  hormonii de foame, prevenind astfel aparitia kilogramelor in plus.

Produsele chimice din mediul inconjurator

Cercetatorii de la Universitatea din New Hamshire au constatat ca substantele regasite in mediul inconjurator declanseaza aparitia problemelor metabolice si hepatice, ceea ce poate duce la rezistenta la insulina, o cauza majora a obezitatii.

Cum puteti combate problema: Nu puteti elimina expunerea la substante sintetice, dar o puteti limita. Puteti gasi produse naturale in aproape fiecare categorie de cumparaturi, inclusiv cosmetice, produse de curatenie sau jucarii.

Genetica

Nu este o surpriza ca atunci cand vine vorba de organismul nostru, genetica joaca un rol important. Noile cercetari au aratat ca un anumit tip de bacterie care traieste in sistemul nostru digestiv este infleuntata la randul sau de genetica.

Cum puteti combate problema: Nu puteti schimba genetica, dar exista numeroase cercetari despre cum puteti sa va transformati bacteriile intestinale bune. Strategia ideala este sa evitati alimentele procesate.

Comentarii