Consilierii judeţeni, convocaţi în şedinţe două zile la rând

sâmbătă, 23 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Consilierii judeţeni, convocaţi în şedinţe două zile la rând
Luni vor adopta trei proiecte de finanţare – la Spitalul de Copii şi la muzeele „Vasile Pogor“ şi „Mitropolitul Dosoftei“. Marţi, la Paşcani, ei vor vota mult aşteptata rectificare bugetară, dar şi componenţa noului Consiliu de Administraţie de la Aeroport.
Săptămâna viitoare începe în forţă la Consiliul Judeţean. Luni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, urmează să fie făcute ultimele corecţii la trei hotărâri votate anterior, pentru ca documentele să fie pregătite marţi dimineaţă pentru faza de contractare. „Este vorba de un termen limită care trebuie respectat“, ne-a explicat Eliza Chirica, purtătorul de cuvânt al CJ, de ce aceste proiecte nu au putut să aştepte şedinţa ordinară de marţi. Prima propunere ajustează unele sume menţionate în Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 182 din 17 mai, referitoare la aprobarea proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Sf. Maria» Iaşi“ şi a cheltuielilor legate de proiect. Valoarea totală a proiectului se ridică la 121.476.132 de lei, sumă din care contribuţia CJ va fi puţin peste 35 milioane de lei (inclusiv TVA). 
 
A doua propunere din şedinţa extraordinară modifică HCJ nr. 304 din 22 noiembrie 2016 de aprobare a proiectului „Restaurarea Muzeului «Vasile Pogor» şi a cheltuielilor legate de proiect“. Valoarea totală este acum cu aproximativ 53 de mii de lei mai mică, mai precis 6.525.336 de lei, din care 131.556 de lei reprezintă contribuţia CJ. Ultimul proiect de pe ordinea de zi a reuniunii de luni se referă la restaurarea Muzeului „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul“, a cărui cost total se ridică acum la 3.670.826 de lei (faţă de 3,7 milioane iniţial), din care contribuţia CJ este 73.766 de lei. 
 
În ultimele două cazuri, ajustările au fost determinate de modificarea unor taxe, precum TVA care a scăzut la începutul anului de la 22 la 19 la sută.
Vor fi votaţi „în orb“ noii administratori ai Aeroportului?
Şedinţa ordinară se va ţine marţi la Paşcani, deşi un singur proiect dintre cele 31 de pe ordinea de zi afişată vineri pe site-ul Consiliului Judeţean se referă în mod explicit la municipiul de pe Siret. Titlul acestuia este: încheierea Acordului de cooperare între CJ şi Casa Corpului Didactic „Spiru Haret“ pentru realizarea în parteneriat a ediţiei a VIII-a a „Zilelor Casei Corpului Didactic «Spiru Haret“ Iaşi“, în perioada 2-7 octombrie 2017 la Iaşi, Paşcani, Hârlău şi Răducăneni. Oficializarea componenţei noului Consiliu de Administraţie de la Aeroport se află şi ea pe ordinea de zi, deşi atât voci din PSD, cât şi din PNL susţin că e prea devreme pentru asta, în timp ce o altă opinie susţine instalarea CA odată cu un plan de administrare. Cele şase nume declarate câştigătoare ale concursului de selecţie sunt: Mitică Rebegea, Sorin Zaharia, Mihai Iordache, Gheorghe Carp, Alexandru Anghel şi Cătălin Bulgariu. Ministerul Finanţelor şi-a menţinut acelaşi reprezentant, Sorin Vornicu.
 
Alte proiecte vizează cofinanţarea proiectului regional de dezvoltare a reţelelor de apă şi canalizare, modificarea listei obiectivelor pentru reparaţii curente în programul de lucrări al Direcţiei Drumurilor Judeţene, aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Regiei Autonome Aeroportul Iaşi, precum şi o serie de propuneri în domeniul cultural. 

Comentarii