Copilul de trei anişori al unui medic ieşean a căzut de la etajul 5

marți, 25 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Copilul de trei anişori al unui medic ieşean a căzut de la etajul 5

Micuţul este fiul unui medic al unui spital ieşean. Părinţii l-au lăsat dormind în camera lui, dar acesta s-a trezit, s-a urcat pe un scaun în balcon şi a alunecat. Poliţia face cercetări, părinţii putând fi acuzaţi oficial de neglijenţă.

Imagini şocante pentru părinţii unui copil în vârstă de trei ani jumătate, dar şi pentru ieşenii care se aflau ieri în zona Podu Roş. Un băieţel a căzut în dimineaţa zilei de ieri de la etajul cinci al unui bloc din Podu Roş. Acesta a căzut accidental de la balconul apartamentului, în jurul orei 8 dimineaţa. Trecătorii care au asistat îngroziţi la accident au sunat imediat la 112, pentru a cere ajutor. La scurt timp, la faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD, care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria“.

Era conştient

Când a fost ridicat de pe sol, copilul era conştient. Poliţiştii au precizat că băieţelul a căzut din cauza neglijenţei părinţilor, care nu l-au supravegheat corespunzător. „Părinţii au precizat că băiatul dormea în camera lui. Numai că minorul s-a trezit şi a mers în balcon, unde s-a urcat pe un scăunel, s-a sprijinit de fereastră şi a căzut în gol. Se fac cercetări în continuare pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul“, au precizat reprezentanţii Poliţiei. Potrivit unor surse apropiate anchetei, unul dintre părinţii micuţului este medic în cadrul unui spital din Iaşi. Acesta a atras atenţia celor de la Spitalul „Sfânta Maria“ să nu dezvăluie numele copilului, dar nici date despre minor sau despre părinţii lui, nedorind ca acest caz să fie mediatizat. Medicii din cadrul Spitalului de Pediatrie au intrat cu minorul direct în sala de operaţii, pentru a-i rezolva traumatismele grave.

Potrivit unor cadre medicale, băieţelul a suferit numeroase traumatisme, iar chirurgii i-au găsit acestuia sânge în abdomen. A fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, imediat după ce a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfânta Maria“. Pe lângă contuzii şi traumatisme, copilul a fost diagnosticat cu fracturi la coloană, care îi pun mobilitatea în pericol, pentru că riscă să nu-şi mai poată folosi picioarele şi să rămână cu paralizie parţială.

O reacţie oficială nu a putut fi obţinută de la conducerea Spitalului de Pediatrie, întrucât părinţii au cerut medicilor să păstreze confidenţialitatea cazului. În cursul zilei de ieri, copilul a fost operat, iar mai apoi a rămas internat la Reanimare.

Comentarii