Cu prejudiciul din dosarul Microsoft s-ar putea face autostrada până la Târgu Neamţ

marți, 21 octombrie 2014, 14:37
2 MIN
 Cu prejudiciul din dosarul Microsoft s-ar putea face autostrada până la Târgu Neamţ

Candidatul independent la preşedinţie, Monica Macovei a făcut ieri o vizită electorală în oraş.

Recuperarea banilor publici pierduţi prin corupţie, reducerea evaziunii fiscale şi depolitizarea administraţiei publice ar asigura fondurile necesare pentru scoaterea României din sărăcie. Candidatul independent la preşedinţie Monica Macovei, care s-a aflat ieri la Iaşi, a apreciat că numai recuperarea prejudiciului de 650 de milioane de euro din dosarul Microsoft ar fi suficientă pentru construirea a peste 100 km de auto­stradă, aproximativ cât tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ.

„În primul semestru al acestui an, ANAF a recuperat doar 5% din sumele dispuse prin hotărâri judecătoreşti. Anul trecut, doar 2%, adică practic zero. Eva­ziunea fiscală din România a fost estimată de Banca Mondială la 50 de miliarde de euro, acum doi ani. Vă daţi seama câte s-ar putea face fie şi numai cu jumătate din aceşti bani? Ne-au plecat 4.000 de medici, în pregătirea cărora statul a investit un miliard de euro. Dacă aducem salariile medicilor la nivelul european, ne costă doar 250 de milioane de euro. Şi economic este mai rentabil să mărim salariile din sănătate“, a apreciat Macovei.

Aceasta a făcut apel la alegătorii dezamăgiţi de politicieni să se pre­zinte la vot pe 2 noiembrie, pre­zentându-se ca singura alternativă la clasa politică existentă. „Sunt cinci milioane de oameni care nu votează de 5-10 ani. La ei fac apel. Fac apel la toţi cei care sunt scârbiţi de politicieni. Nu toţi sunt la fel. Eu nu sunt ca ei. Nu am un partid în spate, şi sunt mândră de asta“, a spus Macovei.

Aceasta a anunţat că va depune o plângere la Agenţia Na­ţională de Integritate cu privire la declaraţiile de avere depuse de premierul Victor Ponta şi soţia acestuia, Daciana Sârbu. Conform legii, în declaraţia de avere este obligatorie menţionarea şi a bunurilor şi conturilor soţului şi copiilor, declaraţiile de avere ale celor doi soţi trebuind să fie identice.

Diferenţele dintre declaraţiile depuse de Victor Ponta şi Daciana Sârbu ar ridica astfel semne de întrebare cu privire la corectitudinea lor. Macovei s-a declarat convinsă că va ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, anunţându-şi totodată intenţia ca după acestea să fondeze un nou partid. „Iau în calcul această posibilitate. Eventual vom începe cu o mişcare civică pe care o vom transforma ulterior într-un partid. Doresc ca în 2016 să intre în Parlament un partid care să susţină ideea unei justiţii independente şi a unei Românii în care legea să fie respectată“, a încheiat Macovei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii