Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum intri din nou în formă după o pauză de sport

GALERIE
sport
  • sport
- +

Pentru multe dintre noi antrenamentele la sală sau o dietă sănătoasă pot părea uneori dificile. Dar există şi persoane pentru care un stil de viaţă sănătos şi active este atât de înrădăcinat în rutina lor de zi cu zi, încât fac totul să pară atât de uşor.

Doar privind pozele de pe conturile de Instagram ale unor instructori de fitness, sportivi, nutriţionisţi, balerine sau pur şi simplu persoane care şi-au transformat viaţa prin intermediul dietei şi sportului simţi cum îţi creşte motivaţia.
 
Dacă ai luat o pauză de la sală sau de la alergat şi îţi doreşti să reintri rapid în formă, ai nevoie de câteva reguli simple, dar eficiente.
 
1. Regimul alimentar este esenţial
 
O pauză de la sală nu înseamnă neapărat şi un regim alimentar nesănătos Dar dacă vrei să ai un tonus muscular mai bun şi să scapi de câteva kilograme în plus, zahărul, alimentele rafinate şi grăsimile nu ar trebui să se găsească în dieta ta. O alimentaţie echilibrată şi hidratarea sunt vitale înainte de a intra în sala de antrenament. Asigură-te că nu lipsesc din dieta ta fructele şi legumele proaspete, cerealele integrale şi proteinele slabe în grăsimi. Este important să iei gustări care te ajută să-ţi restabileşti energia, dar fără a submina tot efortul depus.
 
2. Dozează-ţi efortul – nu exagera cu antrenamentele
 
Chiar dacă vrei să recuperezi timpul pierdut, este important să reiei antrenamentele într-un ritm mai lent şi creşte intensitatea de la o sedinţă la alta. Trebuie să fii conştientă că rezultatele nu se obţin de pe o zi pe alta, dar pas cu pas vei reveni la forma anterioară. Unele dintre cele mai bune antrenamente după o pauză de sală sunt orele de Pilates sau cele cardio pentru începători de tip Aerobic. Un alt lucru la care trebui să fii atentă sunt aşteptările – ai nevoie de răbdare şi perseverenţă pentru a-ţi recăpăta rezistenţa la efort.
3. Poartă haine care să îţi ofere libertate de mişcare
 
Libertatea de mişcare asigură mişcări mai ample ale braţelor şi a întregului corp, ceea ce înseamă mai multe arderi calorice. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii, arată că persoanele care ard haine strâmte ard mai puţin calorii faţă de cele care se îmbracă mai comfortabil. Astfel, acestea  pot arde cu 25 de calorii mai multe pe zi. Încălţămintea comodă te poate ajuta să reintri în formă pentru că vei merge pe jos mai mult, fără să-ţi dai seama.
 
4. Sportul în doi este mai uşor
 
Cu siguranţă nu este uşor să reîncepi să faci sport după ce ai luat o pauză, dar în compania unei prietene totul se poate transforma într-un moment plăcut. Ideal ar fi să organizaţi mici întreceri, pentru a stimula spiritul competitiv. Poţi ruga o prietenă să vă faceţi abonament la sală şi să vă încurajaţi reciproc. O tură de alergat în parc este mult mai distractivă alături de o prietenă sau de partenerul tău, aşa că nu mai sta pe gânduri şi planificaţi prima sesiune de antrenament în doi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri