Cum s-a procopsit Dobrovăţul cu un europarlamentar. Traseul din Capitală spre imaş

joi, 12 martie 2015, 02:50
2 MIN
 Cum s-a procopsit Dobrovăţul cu un europarlamentar. Traseul din Capitală spre imaş
Europarlamentarul Cătălin Ivan spune că decizia PSD Sector 1 de a-l da afară din partid este nestatutară: el era deja membru în PSD Dobrovăţ, unde s-a transferat recent

Europarlamentarul Cătălin Ivan s-a transferat la o organizaţie PSD din judeţul Iaşi cu doar câteva zile înainte de a fi suspendat din partid. Informaţia a fost confirmată pentru „Ziarul de Iaşi” de către şeful PSD Dobrovăţ, primarul Cătălin Martinuş.
În urmă cu două zile, în replică la demersul PSD Sector 1 Bucureşti de a-l suspenda din partid, Ivan a precizat că este „de ceva timp membru al PSD Dobrovăţ”.
 
Potrivit lui Martinuş, Ivan ar fi obţinut acordul filialei bucureştene pentru a putea deveni membru al organizaţiei comunale în cursul săptămânii trecute. Cu domnul Ivan avem o relaţie de colaborare de mai mult timp, el a fost responsabil pe colegiul din care face parte şi comuna Dobrovăţ. Îi cunoaşte pe oamenii de aici din organizaţie, a fost de multe ori la noi în comună. Discuţiile despre venirea lui în PSD Dobrovăţ sunt recente, iar săptămâna trecută am discutat mai serios pe această temă, după ce a văzut că nu mai poate colabora cu cei de la Sector 1. A făcut o cerere de transfer, care a fost aprobată de fosta lui organizaţie, iar acum este membru simplu la Dobrovăţ”, a explicat primarul din Dobrovăţ.
 
El a precizat că transferul a fost realizat conform statutului PSD. Declaraţiile lui Martinuş vin în contextul în care, acum două zile, PSD Sector 1 Bucureşti a decis suspendarea din partid a lui Cătălin Ivan pentru 12 luni. „Eu nu ştiu cum m-au suspendat din partid cei de la PSD Sector 1, câtă vreme sunt membru la PSD Dobrovăţ. Adică m-au suspendat dintr-o calitate pe care n-o aveam. Sunt înscris de ceva timp la PSD în comuna Dobrovăţ, unde primar este colegul de partid Cătălin Martinuş, un om cu care am relaţii foarte bune”, a spus, luni seara, Ivan, fost preşedinte al PSD Sector 1.
 
Europarlamentarul s-a remarcat în ultimele luni prin criticile pe care le-a adus unor lideri ai PSD, în special preşedintelui executiv Liviu Dragnea. Actualul vicepremier l-a catalogat pe Ivan drept „un puşti obraznic”.
 
Ivan se numără printre puţinii social-democraţi care şi-au anunţat intenţia de a candida la şefia partidului. Suspendarea sa din PSD ar urma să fie discutată în următoarea şedinţă a Consiliului Naţional al formaţiunii, programată la mijlocul acestei luni.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii