N

Cum va fi amenajat de Paşti centrul oraşului: multe târguri şi spectacole în aer liber

N

vineri, 04 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 Cum va fi amenajat de Paşti centrul oraşului: multe târguri şi spectacole în aer liber

\N

Pietonalul Ştefan cel Mare va fi împodobit de Sărbătorile Pascale cu zeci de căsuţe de lemn şi copertine pentru târguri în aer liber. Oficialii din Primărie au anunţat că vor amenaja bulevardul Ştefan cel Mare, de la Mitropolie până la Consiliul Judeţean, pentru a găzdui toate evenimentele specifice de Paşti.

După ce au refuzat căsuţele de la Consiliul Judeţean, edilii din Primărie intenţionează să aducă propriile căsuţe şi pergole şi cu arbuşti ornamentali. Din planşele puse la dispoziţie de Primărie reiese că cele 12 căsuţe de lemn vor fi amplasate din dreptul Mitropoliei până la intersecţia cu strada Colonel Langa, iar copertinele, 27 la număr, se vor regăsi în faţa Casei Cărţii, a Consiliului Judeţean şi până la intersecţia cu strada Palat.

„Ca în fiecare an, Primăria încearcă să ofere ieşenilor un cadru civilizat pentru a sărbători cât mai frumos Paştele. Respectăm în tot ceea ce facem semnificaţia acestei sărbători şi încercăm să creăm evenimente şi în aer liber cu specificul Sărbătorilor de Paşte“, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

Primăria va aduce în centrul oraşului mai multe târguri şi spectacole în aer liber. Până pe 18 aprilie, pe bulevardul Ştefan cel Mare vor fi organizate mai multe târguri cu materiale artizanale, de hand-made, de produse tradiţionale de Paşti şi târgul de ouă încondeiate organizat în parteneriat cu Complexul Muzeal Moldova.

Primăria va amenaja şi o scenă în faţa Mitropoliei pe care vor concerta în fiecare seară grupuri de copii, formaţii locale şi coruri bisericeşti. Astfel de spectacole vor fi organizate în fiecare seară, de pe 12 pe 18 aprilie, între orele 18.30 şi 20.

Comentarii