N

De ce nu a putut CSMS să treacă de Rapid, în Copou?

N

vineri, 09 mai 2014, 01:50
4 MIN
 De ce nu a putut CSMS să treacă de Rapid, în Copou?

\N

 

 
CSMS Iaşi a terminat meciurile de pe teren propriu din turul play-off-ului Ligii a II-a de fotbal cu o remiză. Miercuri, trupa antrenată de Marius Lăcătuş nu a putut trece de Rapid Bucureşti, scor 0-0, bifând astfel a doua remiză în cele trei partide disputate acasă în sprintul final al promovării.
După cum am precizat în cronica partidei, rezultatul de egalitate a fost etichetat drept echitabil de mai toată lumea, inclusiv de cei doi antrenori. Asta pentru că ambele reprize au fost echilibrate. Prima, vie, ritmată, a avut un raport al şuturilor câştigat de oaspeţi (4-8; 1-1 la încercări cadrate), gazdele compensând prin gradul mai mare de periculozitate al oportunităţilor de a înscrie, “bara” lui Mihalache fiind cea mai importantă. Pe lângă foamea de gol arătată de cele două echipe, de vină pentru multitudinea acţiunilor de poartă au fost şi organizările defensive. Poziţionarea lui Creţu pe linie cu Dedu şi, drept urmare, lăsarea lui Olah ca singur închizător precum şi postarea, în dese rânduri, a lui Pancu lângă Daniel Niculae au făcut ca rapidiştii să apară des la finalizare. Mult mai mari au fost problemele oaspeţilor. Cu o linie de fund plasată pe la 25 de metri de poarta lui Drăghia şi cu o linie mediană care nu ieşea în întâmpinarea omului cu mingea, rapidiştii au fost prinşi des pe picior greşit cu o reţetă simplă, ce putea fi developată şi de profani: “aruncări” ale mingii de către Olah în spatele lenţilor stoperi “vişinii”, momente în urma cărora mijlocaşii ieşeni rămâneau des în poziţii extrem de favorabile. Din nefericire pentru gazde, nesincronizările apărute la finalizare nu au dus la concretizarea multor situaţii favorabile deşi antrenorul oaspeţilor, Viorel Moldovan, nu a reacţionat deloc în prima repriză, în ciuda evidenţei şi chiar a apelurilor disperate ale lui Pancu, ce i-a semnalat tehnicianului problemele existente.
Pauza a dus însă la trezirea rapidiştilor, soluţia aleasă pentru blocarea acţiunilor gazdelor fiind una surprinzătoare. Oaspeţii nu au făcut pasul înapoi, în loc de retragerea liniei de apărători spre Drăghia apelând la împingerea blocului median spre înainte. Măsura i-a surprins pe elevii lui Lăcătuş, care, de această dată, n-au avut ei reacţie. Presingul avansat al bucureştenilor i-a agasat pe ieşeni, care nu au mai construit nimic şi au preferat să securizeze defensiva. Şi cum nici contraatacul nu a funcţionat la CSMS, Drăghia a fost deranjat doar cu cinci minute înainte de final, când gazdele au trimis primul şut adevărat al actului doi (!), încercarea lui Olah fiind şi cea mai periculoasă a reprizei. Dacă ofensiva nu a mers, Iaşul nu a avut probleme în a obţine un punct deoarece organizarea defensivă a fost OK în actul doi. Viteza scăzută a construcţiei oaspeţilor şi atenţia apărării ieşene au făcut ca Rapidul să puncteze doar la posesie şi la poziţionarea în jumătatea adversă, niciunul dintre cele patru şuturi ale oaspeţilor nefiind cadrat. În ceea ce priveşte schimbările, acestea nu au adus nimic nou. Lăcătuş a mutat post pe post, ba chiar a făcut un uşor pas înapoi, Novac având un profil mai defensiv decât Dedu, Iaşul jucând astfel în ultimele 20 de minute doar cu fotbalişti defensivi în centrul terenului. Moldovan a terminat în acelaşi sistem în care a început, doar redistribuirea zonei centrale fiind de remarcat: Dică, ce a început închizător, a fost plasat în faţa lui Păun şi Herea, care au intrat în actul doi.
Pentru CSMS urmează o serie de trei meciuri în deplasare, serie în care Iaşul intră cu un avans confortabil încă faţă de celelalte două formaţii care au depus dosarul de licenţiere (două puncte în faţa Rapidului şi şase în faţa Clinceniului) şi în faţa cărora are şi avantajul rezultatelor înregistrate în meciurile directe.
Pentru ca lucrurile să nu se complice, CSMS are nevoie să confirme faptul că s-a simţit perfect în acest an în afara Iaşului, când a câştigat toate partidele disputate în deplasare. Primul pas va fi făcut mâine, când liderul Seriei I va juca la Berceni, tot lotul pregătit de Lăcătuş fiind apt de joc. Delegaţia ieşeană a plecat ieri spre Ilfov, după antrenamentul de dimineaţă. Alte amănunte despre partida dintre ACS Berceni şi CSMS Iaşi puteţi afla în numărul de mâine al “Ziarului de Iaşi”.

 

Comentarii