Depinde de Dominic

marți, 11 aprilie 2017, 01:43
2 MIN
 Depinde de Dominic

 

Echipa României va întâlni Austria în deplasare, în septembrie, în grupa I Euro-africană. Dominic Thiem este principalul atu al gazdelor
 
 
Echipa de Cupa Davis a României va întâlni, în deplasare, formaţia Austriei, în primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa, după cum a anunţat, ieri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis. Partida se va disputa în deplasare, în perioada 15-17 septembrie, în condiţiile în care ultima întâlnire dintre cele două naţiuni a avut loc în 2002, la Constanţa, când România s-a impus cu 5-0. În echipa austriacă evolua şi atunci Jürgen Melzer, alături de Stefan Koubek şi Alexander Peya (la dublu). În echipa României evoluau Andrei Pavel, Adrian Voinea şi Gabriel Trifu, la dublu, cu Victor Hănescu rezervă. Aceasta va fi cea de-a şasea întâlnire dintre România şi Austria, scorul general fiind 3-2 pentru români. Austria are, în acest moment, un jucător în Top 10 ATP, Dominic Thiem, aflat pe locul 9. Austria mai contează pe Gerard Melzer (105 ATP) şi Jürgen Melzer (156 ATP). Cei mai buni jucători austrieci de dublu sunt Alexander Peya (26), Oliver Marach (36), Philipp Oswald (67) şi Julian Knowle (79). În afara acestor jucători, Austria i-ar mai putea folosi pe Sebastian Ofner (267), Dennis Novak (284) sau Michael Linzer (290 la simplu), sau Tristan Weissborn, la dublu. Partida cu Austria se va juca în deplasare, dar nu s-a stabilit încă suprafaţa de joc. În concluzie, şansele tricolorilor depind foarte mult de prezenţa sau absenţa lui Dominic Thiem în echipă şi, meciul disputându-se pe teren austriac, probabil că vedeta va fi prezentă. În rest, Peya şi Marach sunt jucători cu mare experienţă la dublu şi va fi o dispută interesantă cu Tecău şi Mergea.

Austria, fără Thiem, a fost învinsă în weekend de Belarus, la Minsk, cu scorul de 1-3, în turul al II-lea al Grupei I valorice.  Egor Gherasimov l-a bătut pe Gerald Melzer cu 6-3, 6-3, 6-3, Ilia Ivaşka s-a impus în faţa veteranului Jürgen Melzer cu 7-6, 6-3, 4-6, 7-6, Maz Mirnîi şi Iaroslav Şila la au fost întrecuţi la dublu de perechea Julian Knowle/Jürgen Melzer, cu 4-6, 6-7, 7-6, 4-6, iar Ivaşka l-a învins şi pe Gerald Melzer, cu 7-6 , 3-6, 6-3, 6-1.  În primul tur al Grupei I, Belarus învinsese România cu 3-2, tot la Minsk.  Dacă va pierde în faţa Austriei, România mai are o şansă de a se menţine în Grupa I valorică a zonei EA, aceea de a câştiga în faţa învinsei dintre Israel şi Ucraina, într-un baraj de supravieţuire, pe 20-22 sau 27-29 octombrie.  

 

 

Comentarii