Deţinutul care a evadat în timp ce muncea la Mitropolie a fost prins la Târgu Frumos

miercuri, 19 noiembrie 2014, 16:21
3 MIN

Un deţinut încarcerat în Penitenciarul Iaşi, care avea regim deschis, a reuşit să fugă de pe şantierul de la Mitropolie pe care lucra. El a fost prins la orele prânzului în Târgu Frumos

UPDATE ORA 16:15

Deținutul de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Iași care a evadat, miercuri dimineață, în timp ce lucra pe un șantier din curtea Catedralei Mitropolitane, a fost prins de polițiști, în jurul orei 14.00, în apropierea gării din orașul Târgu Frumos.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanții Penitenciarului Iași, deținutul, Irinel Vasile Boghean, a fost capturat la ora 14.00 de un echipaj de polițiști din Târgu Frumos, fiind găsit în apropierea gării din oraş şi predat escortei Penitenciarului Iaşi.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost sesizat Parchetul Tribunalului Iaşi şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

De asemenea, în cazul deținutului va fi declanşată procedura disciplinară.

UPDATE ORA 13:00

Imagini cu deţinutul fugar au fost surprinse de camerele de supraveghere din apropierea Mitropoliei. Bărbatul a fost văzut ieşind pe poartă pe Pietonalul "Ştefan cel Mare" cu mâinile în buzunar, îndreptându-se spre Palatul Culturii. Tânărul era îmbrăcat cu un trening bleumarin şi cu o salopetă de muncitor deasupra. El lucra de şantier de 4-5 zile.

UPDATE ORA 11:30

Pe şantierul de la Mitropolie se aflau 18 deţinuţi şi un singur supraveghetor. Muncitorii lucrau la spargerea unui zid din curtea catedralei.

Au fost instituite filtre la toate ieşirile din Iaşi.

UPDATE ORA 10:45

Bărbatul, Irinel Vasile Boghean, din Bacău, era închis din 2013 pentru furt din locuinţe şi avea de ispăşit o pedeapsă de 3 ani. În această dimineaţă a fugit de la muncă.

Poliţiştii, jandarmii, agenţii de la frontieră, angajaţii Penitenciarului îl caută în tot judeţul, în special în gări şi în staţii.

Dimineaţă, în jurul orei 09.00, s-a constatat că deţinutul Boghean Irinel Vasile, în vârstă de 29 de ani, selecţionat la punctul de lucru „ SC Iasicon SA”, în timp ce desfăşura activităţi lucrative în exteriorul unităţii, a părăsit punctul de lucru.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul unic de teefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Iaşi la telefon 0332 – 425865, fax 0232-216700 sau purtătorul de cuvânt al penitenciarului – inspector principal Gabriela Topoliceanu, la telefon 0741-265867.

Semnalmente
 
Înălţimea (cm):
185
Tipul frunţii:
lată
Tipul nasului:
rectiliniu
Tipul ochilor:
căprui
Tipul gurii:
mică
Tipul bărbiei:
normală
Tipul urechilor:
mijlocii lipite
Tipul feţei:
ovală deschis
Tipul părului:
şaten întins
Tipul sprâncenelor:
arcuite
Tipul bărbii:
barbă rasă
Tipul mustăţii:
nu poartă

 

Comentarii